Deze site biedt beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen 0

Er zijn geen producten meer te koop

Products
Koppel met
Subtotaal Vrij
Cart buttons
Verzending, belastingen en kortingscodes worden berekend bij het afrekenen

Uw winkelwagen is leeg

Coravin'S uitgebreide gids voor het opslaan Sparkling wijn

Coravin’s Comprehensive Guide to Storing Sparkling wine

Hef je bril op, wijnliefhebbers, want we staan ​​op het punt een avontuur in de wereld van sprankelende wijnen te beginnen! Of je nu een echte bubbelskenner bent of alleen geniet van de sensatie van knallende kurken, één ding is zeker: het opslaan van de flessen die deze mooie dansende druppeltjes bevatten, is een kunst op zichzelf. In dit artikel ontrafelen we de mysteries van het houden van die verleidelijke bruisen en graven in de technieken om je bubbels te bewaren met de zorg die ze verdienen.


Hoe u een gekorkte fles mousserende wijn kunt opslaan


Er zijn veel factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het opslaan van een fles mousserende wijn, namelijk:


Flessensoriëntatie

Meestal is het het beste om een ​​fles mousserende wijn op zijn zijkant te bewaren, en indien mogelijk in een lichte hoek. Op deze manier blijft de kurk vochtig, waardoor er geen zuurstof komt en koolstofdioxide uitgaat, een fenomeen dat gegarandeerd de bubbels zal laten verdwijnen. Bovendien helpt het opslaan van sprankelende wijnen horizontaal alle schade die kan worden veroorzaakt door Ullage, de lege ruimte boven een vloeistof in een container minimaliseren.


Ullage is een natuurlijk bijproduct van rijpen Wijn, want of we het nu willen of niet, een kleine hoeveelheid vloeistof zal zeker verdampen vanwege de natuurwetten. Moderne kurken worden gemaakt om dit effect te minimaliseren, maar als u oudere flessen koopt, is het iets dat u moet controleren en rekening moet houden. Door uw flessen horizontaal op te slaan, komen zuurstof minder snel in de fles en de versnelling van de rijpen Verwerk en verpest de bubbels.


Als u van plan bent om binnenkort een fles te openen, idealiter binnen een maand, kunt u deze verticaal opslaan, omdat de druk in de fles voldoende is om de kurk vochtig te houden en de afdichting intact te houden tijdens opslag op korte termijn.


Vermijd blootstelling aan licht

Het is het beste om je flessen op een donkere plek te houden, omdat UV -stralen van de zon door de fles kunnen gaan en een fenomeen kunnen veroorzaken dat bekend staat als "lichte slag". Licht kan de aminozuren van nature in wijnen omzetten in wijnen in zwavelhoudende verbindingen die ruiken naar rotte eieren of kool.


Creëer een vochtige omgeving

Voor langdurige opslag van mousserende wijn is het het beste om de luchtvochtigheid in het bereik van 50-85% te houden, wat optimaal is om het kurk vochtig te houden. Te veel vocht daarentegen kan ertoe leiden dat schimmel op de kurk groeit, dus wees voorzichtig om dit bereik niet te overtreffen.


Houd uw flessen stabiel

Sparkling Wijnflessen moeten zo stil mogelijk worden bewaard voor langdurige opslag. Trillingen kunnen de concentraties van zuur en alcohol echt beïnvloeden, wat bijdragen aan zuurheid en andere sensorische veranderingen. Als je je wijnen voor een langere periode wilt opslaan, is het het beste om ze in een kelder te houden, of op een of andere plaats waar er niet veel trillingen zijn. Dat is de reden waarom je koelkast niet de ideale opslagruimte op lange termijn is voor sprankelende wijnen, omdat je vaak dingen verplaatst. Een wijnkoelkast is echter een even ideale oplossing voor een kelder.


Vind de beste temperatuur

Het meest cruciale aspect van de duurzaamheid van mousserende wijn is weten aan welke temperatuur het moet worden opgeslagen. Ongeopende flessen mousserende wijn kunnen overdreven koud worden in standaard koelkasten. De optimale temperatuur voor mousserende wijnopslag ligt tussen 50 en 55 ° F (10-13 ° C), wat de temperatuur van wijnkasten is. Als u geen wijnkoelkast of kelder heeft, kunt u uw wijnen opslaan in een lade of kast in een kamer waar de zon niet te helder schijnt. Houd er echter rekening mee dat uw flessen moeten worden opgeslagen op plaatsen waar de temperatuur redelijk constant is, dus plaats ze niet in kamers waar u de warmte regelmatig op en neer gaat.


Voor meer informatie over hoe te behouden Sparkling Wijn, Klik hier.


Hoe je mousserende wijn opbergt als je eenmaal de kurk hebt geslagen


Het is niet ongewoon om een ​​paar flessen te vinden die niet zijn geleegd na een paar vrienden te hebben gehad. Hier zijn enkele insider -tips om ervoor te zorgen dat de bubbels niet vervagen zodra de gasten zijn vertrokken. Van de ideale koelkasttemperatuur tot gespecialiseerde champagne -stoppers, hier zijn enkele trucs om de levensduur van je favoriete sprankelende wijnen te verlengen.

Houd de fles koud

Het plaatsen van de fles in een ijsemmer tussen porties zal helpen de afgifte van gevangen kooldioxide te verminderen, wat sprankelende wijnen hun bruisen geeft. Zodra je de ijsemmer leegmaakt, maar de fles in de koelkast zodat deze zijn koude temperatuur kan behouden. We raden het niet aan om het in de vriezer te plaatsen, omdat dat ertoe kan leiden dat de wijn zijn delicatesse verliest.

Investeer in een champagne -stopper

Nadat een fles bubbels ontkoppeld is, is het slechts een kwestie van tijd voordat deze plat gaat. Daarom geloven we dat het beste wat je kunt doen, is investeren in een hoge kwaliteit Champagne stopper. Het gebruik van de originele kurk zal de fles niet zo effectief doorzoeken, vooral als deze is beschadigd. De Coravin Sparkling™ Stopper past zich bijvoorbeeld aan om elke standaard- of magnumfles te passen. Het vergrendelt veilig, wat betekent dat u het op zijn kant in de koelkast kunt opslaan. Gecombineerd met de Coravin Sparkling Charger, het apparaat houdt je favoriete champagne. Cava, prosecco of Sparkling, fris en bruisend voor maximaal 4 weken, zodat het laatste glas net zo goed smaakt als de eerste.

Hoe de Coravin Sparkling apparaat?

Gebruik makend van CoravinHet sprankelende apparaat is heel eenvoudig.

  1. Pop die kurk en Schenken Uw gewenste hoeveelheid Sparkling wijn.

  2. Haal de slotgreep op op de Sparkling Stopper, totdat u het ontgrendelingssymbool ziet en de stop over de hals van de fles Voordat u de slothendel stevig neerzet en de fles volledig sluit.

  3. Laad de stopper op bij de Sparkling Stop. Houd vast totdat de drukindicator groen wordt.

  4. Wanneer u klaar bent voor uw volgende glas, kantelt u de stop om druk vrij te maken. Haal het handvat vervolgens op om de Sparkling stop.


Zie hieronder diagram voor een eenvoudig te volgen gids, of klik hier Om een ​​korte en informatieve video te bekijken.

Hoe te gebruiken-Coravin-Sparkling-Infografisch

De Coravin Sparkling Apparaten wordt geleverd met een sprankelende oplader, 2 sprankeling stoppers, 4 Sparkling CO2 -capsules en een flesmouw. Al met al een volledig uitgeruste kit voor alle mousserende wijnliefhebbers. Extra stoppers en capsules kunnen worden gekocht via Coravin'S website.

Waarom zou je kiezen Coravin Sparkling?


Dat is geen twijfel Een hoogwaardige stop is 100 keer beter dan een metalen lepel. Maar er zijn een handvol redenen waarom u zou moeten kiezen Coravin Sparkling.


Aanpassingsvermogen

De Coravin Sparkling Het apparaat is niet beperkt tot specifieke typen of maten mousserende wijnflessen. Het werkt feilloos met elke fles bubbels, of het nu een standaardmaat, klein of zelfs magnum is. Bovendien biedt het het extra voordeel dat het compatibel is met bepaalde bierflessen, waardoor het een veelzijdig behoudstool is voor een reeks koolzuurhoudende dranken.


Bruikbaarheid

Met de Coravin Sparkling Apparaat, u kunt comfortabel uw geopende fles sprankelen in de koelkast houden, zelfs aan de kant. De stevige stop garandeert een strakke afdichting, waardoor lekken en carbonatieverlies voorkomen. Met deze functie kunt u de smaken en bubbels van uw champagne, prosecco of cava behouden zonder de koelkastruimte in te nemen of zich zorgen te maken over morsen.


Vindingrijkheid

De slimme CO2 -injectiemethode van het apparaat is van cruciaal belang om de bruisen van uw champagne te behouden. Het herstelt elke verloren druk in de container door een gecontroleerde hoeveelheid CO2 toe te voegen, waardoor de bubbels effectief worden gehandhaafd. Uiteindelijk behoudt elke slok van de fles de mooie schittering en levendige smaak die maakt Sparkling Wijn zo aantrekkelijk.


Verhoogde levensduur

Je zult nooit meer de behoefte voelen om een ​​fles champagne in één keer af te maken om zijn bruisen te behouden. Met de Coravin Sparkling gadget, je kunt comfortabel Schenken Een glas of twee van je favoriete champagne, prosecco of cava, wetende dat de resterende wijn zijn bruisende en prachtige smaken voor de komende weken zal behouden.