Deze site biedt beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen 0

Er zijn geen producten meer te koop

Products
Koppel met
Subtotaal Vrij
Cart buttons
Verzending, belastingen en kortingscodes worden berekend bij het afrekenen

Uw winkelwagen is leeg

Toptips voor het bewaren van champagne (zelfs na opening)

Top Tips for Preserving Champagne (even after opening)

Het is een populaire traditie om een ​​fles bubbels te openen ter ere van een verjaardag, jubileum, bruiloft, afstuderen, promotie, noem maar op - maar dat betekent niet dat champagne voor een speciale gelegenheid moet worden gereserveerd.

Het valt niet te ontkennen dat het openen van een fles Sparkling is een verplichting; Zoals velen van ons weten, houdt dat sprankelen niet lang stand. Dus wat te doen als je gewoon wat bubbels zelf wilt drinken, een paar flessen rond de tafel wilt hebben of een casual glas hebben om te genieten?

Hier zijn enkele toptips voor behoud Champagne, Cava, Prosecco of Sparkling Wijn, zelfs na opening ...

1. Temperatuur

Champagne houdt van een consistente en stabiele omgeving, wat betekent dat de flessen op een constante temperatuur en vochtigheid worden gehouden.

Het is een geweldig idee om een ​​wijnkoelkast te gebruiken die speciaal is aangewezen voor champagne die wordt gehouden tot een temperatuur van 8-10 ° C. Champagne in een gewone koelkast houden is slecht, omdat de constante opening en het afsluiten van de koelkastdeur de bubbels zal verstoren. Keukens in het algemeen zijn geen ideale plek om champagnes op te slaan, vanwege de steeds veranderende temperatuur tijdens het koken.

2. Opslag

Als u uw champagne slechts een paar weken opslaat, kan deze rechtop worden opgeslagen. Als u echter van plan bent om het langer dan een maand op te slaan, moet het op zijn kant worden gehouden in een wijnrek, kelder of wijnkoelkast. Als u langdurig rechtop staat, loopt u het risico dat de kurk uitdrogen en het moeilijk hebben om de fles te openen.

Ook kan sterk licht de smaken en aroma's van een wijn beschadigen en tot verkleuring leiden. Sparkling Wijnen zijn bijzonder gevoelig voor de negatieve effecten van licht. Daarom zul je champagnes of cava's vinden die meestal in donkere flessen worden verkocht. Zorg ervoor dat u uw flessen in een afgesloten opslagruimte huisvest met weinig tot geen lichte blootstelling.

3. Na opening

De grootste dreiging van allemaal voor Sparkling Wijnen is oxidatie, wat optreedt wanneer je geopende fles champagne te lang open is gelaten, waardoor het zijn bruisen verliest en azijn wordt.

Hoe kan ik voorkomen dat dit voorkomt? Een champagne -conserveringssysteem, zoals Coravin Sparkling, stelt u in staat om de knapperige en effersencante smaak van uw Sparkling Wijn, champagne of cava voor maximaal 4 weken. Dit betekent dat je het kunt Schenken Jezelf een glas bubbels vanavond, bewaar de resterende fles om de volgende week met vrienden te delen en wees gerustgesteld dat de smaak en sprankeling intact worden gehouden.

Houd er rekening mee: champagnes zijn klaar om te worden geconsumeerd zodra ze worden verkocht en daarom niet noodzakelijkerwijs profiteren van extra veroudering. In de regel kunnen niet-vintage champagnes drie tot vier jaar worden bewaard en vintage cuvées gedurende vijf tot tien jaar.