Deze site biedt beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen 0

Er zijn geen producten meer te koop

Products
Koppel met
Subtotaal Vrij
Cart buttons
Verzending, belastingen en kortingscodes worden berekend bij het afrekenen

Uw winkelwagen is leeg

Bubbly van het gebaande spoor

IMG Charger-on-Krug Landscape

Sparkling Wijn is al lang geassocieerd met viering. De kortstondige aard van de juweelachtige bubbels lijkt te passen bij onze manieren om het verstrijken van de tijd te markeren of een gedenkwaardige gelegenheid te erkennen-en dus is het al enkele eeuwen.

Jarenlang hebben mensen het citaat toegeschreven: "In de overwinning verdien je champagne, in de nederlaag die je het nodig hebt", aan Napoleon Bonaparte, maar voor zover we kunnen zien, was de ware auteur van die woorden Winston Churchill. Desalniettemin zou Napoleon zeker zijn overeengekomen, omdat champagne naar verluidt onderdeel werd van zijn dagelijkse drinkroutine na zijn nederlaag en ballingschap naar het eiland St. Helena.

In de afgelopen 20 jaar zijn wijndrinkers wereldwijd echter gaan realiseren hoe veelzijdig en lekker mousserende wijnen Kan zijn, en Bubbly is op allerlei plaatsen begonnen te verschijnen, van brunch tot clubs, tot cocktails en meer. Sparkling Wijn is niet alleen meer voor bruiloften en oudejaarsavond.

Sparkling Wijn is in zijn plezier zo dwingend gebleken dat bijna elke grote wijnmakerijregio in de wereld er een produceert. Dit betekent dat er een heel universum is mousserende wijn om te verkennen Buiten de goed getroffen gebieden van champagne en prosecco.

Kom met me mee en ik zal je leiden naar enkele van de meer opwindende en ongebruikelijke borrelende hoeken van de wereld.

6 Sparkling Wijnen om te proberen

A Sparkling Vulkaan

Onder wijngeeks is Etna nu hot. De hellingen van een van 's werelds meest actieve vulkanen op het eiland Sicilië zijn millennia druiven gegroeid, en vandaag bevindt de regio zich te midden van een wijnbereiken die de aandacht van wijndrinkers overal heeft getrokken. De meest populaire wijnen uit de regio zijn de diepe minerale rode tieren die voornamelijk uit Nerello -mascalase zijn gemaakt, maar een handvol producenten hebben ook diezelfde druif gebruikt om sprankelende wijnen te maken met zeer opwindende resultaten. De eenvoudigste fles om te vinden is misschien de enorm plezierige Terre Siciliane Cuvée Brut Rosé van producer Terrazze Dell’etna ($ 30).

Proeftijd zelf

Zo het beste als de archeologen en genetische onderzoekers erin kunnen bedenken, is wijn uitgevonden of ontdekt (kies uw metafoor) 8 tot 10 duizend jaar geleden. Wat interessant is, is dat, hoewel deze wetenschappers misschien enigszins wazig zijn op de timing, ze vrij zeker zijn over de locatie. Genetische tracing suggereert dat wilde grapevines voor het eerst werden gedomesticeerd in de regio van de wereld die momenteel wordt bezet door de landen Armenië en de Republiek Georgië. Toen archeologen het oudste bewijsmateriaal (circa 6000 v.Chr.) Van Winemaking Technology in een grot in de bergen van Armenië ontdekten, sloot dat soort van de deal. Dankzij sommige pionierende producenten is Armenië opnieuw ontwaken aan zijn wijnfgoed en zijn er uitstekende wijnen begonnen op te komen, met behulp van de oude oude druivenrassen van de landen. Als je het idee leuk vindt om een ​​beetje geschiedenis in je glas te ervaren, probeer dan een fles niet-vintage kush "origins" brut te vinden Sparkling Wijn uit Armenië, gemaakt met de inheemse druiven Voskehat en Khatouni ($ 20).

Het origineel Sparkling Wijn

Wijnhistorici hebben veel argumenten over wie aanspraak kan maken op de eerste mousserende wijn die commercieel ter wereld wordt verkocht, maar veel records wijzen erop dat het een wijn is die bekend staat als Blanquette di Limoux die werd geproduceerd en gedocumenteerd tot 1531 in de Languedoc -regio van Frankrijk. Die wijn was waarschijnlijk wat we vandaag een pétillant Naturale, of Pet-Nat zouden noemen, waarin een nog steeds het bestellende wijn wordt verzegeld in een fles waar de voltooiing van de gisting natuurlijk bubbels creëert. Tegenwoordig vind je veel eerder een wijn die bekend staat als Crémant de Limoux, een meer traditioneel gemaakte mousserende wijn met behulp van twee gistingen om de bubbels te krijgen. Gemaakt van een mix van Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir en de lokale druivenmauzac, deze wijnen dragen de langste traditie van mousserende wijnproductie ter wereld en zijn een geweldige optie voor iedereen die op zoek is naar goedkope bubbels. Probeer de Gerard Bertrand Crémant de Limoux Brut Cuvée Thomas Jefferson ($ 19).

Noem het geen cava

De meeste mensen hebben gehoord van Cava, de goedkope mousserende wijn gemaakt in de regio Catalonië in de buurt van de Spaanse stad Barcelona. Deze wijnen hebben al lang last van een slechte reputatie dankzij de overheersing van in massa geproduceerde, ietwat hard smakende flessen aan Amerikaanse kusten, maar uitstekende flessen cava bestaan ​​wel. Sommige van de beste flessen uit de regio hebben echter nergens het woord 'cava' op, omdat hun producent terecht gelooft dat wat ze doen weinig lijkt op iemands traditionele verwachtingen voor cava -wijnen. Die producent is Raventos I Blanc, een gezin dat sinds 1497 wijnen produceert. Een van hun meest recente projecten omvat het maken van mousserende wijnen van de Wizeed Old Vines die op een oude boerderij zijn gevonden die ze hebben gekocht. Een mix van Xarel-Lo Vermell, Bastard Negre en Sumoll, hun 2016 Textures de Pedra ($ 45) veroudert 42 maanden op de Lees om te eindigen met de zoutoplossing die je zou verwachten van een top champagne. Het is geen cava en het is heerlijk.

De Chameleon -druif

Er is een reden dat sommige mensen Chenin Blanc een van 's werelds meest veelzijdige druivensoorten noemen. Het kan stalen en fris wit maken, rijke en boterachtige blanken, zoete dessertwijnen en ja, uitstekende sprankelende wijnen. Het meest beroemd, het draagt ​​al deze gedaanten onder de naam Vouvray, een appellatie in de Loire -vallei van Frankrijk wiens naam wordt gefluisterd met eerbied door sommeliers over de hele wereld. Veel van het stromen is gereserveerd voor de zoete dessertwijnen van de regio, maar de sprankelende wijnen hebben ook sterke toegewijden. Voorzichtig, je zou een van hen kunnen worden nadat je de Petillant Reserve Brut van de eerbiedwaardige producentendomeine Huet ($ 35) hebt geprobeerd.

Spuit het niet, drink het

De Italianen houden van hun mousserende wijn. Er zijn tientallen soorten spumanti gemaakt over de laars, maar enkele van de beste wordt gemaakt in de Trento Doc -regio van Noord -Italië, aan de uitlopers van de Dolomiet -bergen. Opgericht in 1902 door Giulio Ferrari, maar sinds 1952 gerund door de Lunelli -familie, werd het merk Ferrari onlangs de officiële mousserende wijn van Formule 1 -racen over de hele wereld, wat betekent dat het aan het einde van elke race veel rond wordt gespoten. Dat is een grote publiciteit voor Ferrari (geen relatie met de snelle auto's waar het op wordt gespoten) maar iets verspilling van zeer goede wijn, als je het mij vraagt. Probeer hun niet-vintage Metodo Classico Brut ($ 20) maar probeer er niet teveel van op uw auto te krijgen.

...

Dat is nog maar het begin van je sprankelende odyssee weg van de mainstream, die je veel langer kunt doorgaan als je de sprankelende granaten van de Savoie-regio van Frankrijk, de Cremants of Elzace, de sprankelende rieslings van Duitsland, of zelfs de nieuwe huisdier wilt verkennen, of zelfs de nieuwe huisdier- Nat -rage die elke Amerikaanse wijnregio veegt. Er is nooit een betere tijd geweest om de wereld van bubbels te verkennen.

Het tijdschrift San Francisco heeft Alder Yarrow "The Wine World's Brightest Cyberstar" genoemd en hij wordt algemeen geaccepteerd als een pionier van wijnblogging. Hij publiceert sinds 2004 dagelijks Vinography.com en werd genomineerd voor een James Beard Award in 2013. Hij is momenteel een maandelijkse columnist voor Jancis Robinson en de auteur van de Essence of Wine, een salontafelboek over Wine's Flavours en Aromas dat werd door de New York Times uitgeroepen tot een van de beste wijnboeken van 2014. In 2013 werd Alder opgenomen in de Wine Media Guild van de Wine Writers Hall of Fame in New York, een eer die hij deelt met slechts 24 andere levende wijnschrijvers.