Deze site biedt beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen 0

Er zijn geen producten meer te koop

Subtotaal Vrij
Verzending, belastingen en kortingscodes worden berekend bij het afrekenen

Uw winkelwagen is leeg

9 favoriete wijnproeverijen uit mijn reizen

9 Favorite Wine Tasting Regions from My Travels

Wijn is zoveel meer dan wat ik in het glas proef. Het roept herinneringen op, ontwaakt zintuigen, dwingt je om in het heden te leven en is diep verbonden met het land waar het vandaan komt. Wijn kan je zoveel vertellen over een plek en cultuur, daarom is wijnproeverij mijn favoriete manier om een ​​nieuwe bestemming te verkennen - of je nu naar een nieuwe stad in het buitenland reizen of een nieuwe wijnregio in mijn achtertuin verkennen.

Hieronder staan ​​er tien wijngebieden die me hebben geïnspireerd om mijn liefde voor wijn te transformeren van een hobby in een carrière.

6 Internationale bestemmingen voor wijnproeverijen

Duoro, Portugal

Ik dacht niet dat ik een fan was van versterkte wijn voordat ik binnenkwam Portugal, maar dat veranderde snel toen ik de stad Porto bezocht en door de Douro -vallei bezocht, die door de rijke en gelaagde havenwijnen smaakte. Door in verschillende havenhuizen langs de Douro -rivier in Porto te springen, konden we het spectaculaire uitzicht op de stad op zich nemen met proeverijen die altijd kaas- en chocoladeparen omvatten. Wat is daar niet leuk aan?! Wat ik vooral leuk vond, was de schoonheid van de Duroro-vallei, met steile-glans, terrasvormige wijngaarden langs de Duoro-rivier. In feite heeft het unieke van deze wijnregio zijn classificatie door UNESCO verdiend als een werelderfgoed.

Mendoza, Argentinië

Mijn man en ik bezochten Mendoza tijdens het backpacken Argentinië in 2012. Ik hield van de Fruit-forward Malbec uit deze regio en de aromatisch aangedreven Torrontes-wijnen. De sfeer van deze wijnregio blies me echter echt weg. We tourden op Mendoza per fiets, en alle plaatsen die we bezochten voor wijnproeverijen waren ongelooflijk casual. De dag dat we bezochten, waren de temperaturen heet en mensen zwierven naar de proefruimtes in zwempakken - het was geweldig!

Rioja, Spanje

Ik ging in 2016 met mijn familie in Rioja in Rioja en werd meteen verliefd op deze regio - niet alleen vanwege zijn verrukkelijk Tempranillo (Dat is een van mijn favoriete rassen), maar ik bewonderde hoe gastvrij de lokale bevolking was. Bij bijna elke wijngaard behandelden ze ons als royalty's en begroetten ze ons met borden van Jamón Ibérico, lokale kaas en zelfs zelfgemaakte Spaanse tortilla's.

paarse druiven in een wijnmakerij

Zuid -Australië

Nippen aan de robuuste, fruitige en kruidige Shiraz -wijnen tijdens mijn reizen in Australië inspireerde me om een ​​Syrah te maken voor mijn wijnmerk, Flipturn Cellars. Het bezoeken van de wijnregio Hunter Valley was een hoogtepunt van mijn reis. Ik bezocht met vrienden die in Sydney woonden en we huurden een rustieke hut in het wijnland. Het was een van mijn beste reisherinneringen om wijn bij zonsondergang op het terras te nippen en kangoeroes te zien spelen in onze achtertuin!

Toscane, Italië

Deze wijnregio is moeilijk te verslaan. Het is populair en beroemd om een ​​reden. Niet alleen komen de op Sangiovese gebaseerde wijnen uit Toscane enkele van mijn favorieten aller tijden- Chianti, Vino Nobile di Montepulciano en Brunello di Montalcino - Maar Toscane heeft een ongelooflijke Italiaanse voedselscène. We eindigden elke dag van wijnproeverij met een beetje gelato voor het slapengaan. Moet ik meer zeggen?

Veneto, Italië

Ik heb deze zomer de regio Veneto bezocht, waar ik verliefd werd op de fruitige en droge Valpolicella Ripasso -wijnen. Ik tourde ook door de kleine gemeente Lakefront van Verona, Bardolino, die verbluffend was. Bardolino keek uit over Lake Garda en het Monte Baldo -bergketen. Deze regio is beroemd om zijn bardolino Rood Wijn, die vers, lichte en vol helder is Rood Fruitaroma's en smaken. Het is de perfecte zomer Rood wijn.

Foto door Alberto Caliman op Unsplash

3 favoriete huishoudelijke bestemmingen voor wijnproeverijen:


Columbia Valley, Washington

Als je een liefhebber bent van groot, robuust Rood wijnen, de Columbia Valley in Washington heeft u gedekt. Niet alleen heeft deze warme en droge wijnregio (met 300 dagen zonneschijn en slechts 6-8 centimeter regenval jaarlijks) spectaculair landschap, maar wijnen uit de Columbia Valley zijn prachtig aromatisch en goed gestructureerd, met heldere zuurgraad en gebalanceerde tannines. Ik ben zo dol op deze regio dat dit het derde jaar is dat ik fruit uit de vallei heb gekocht voor mijn Flipturn Cellars -productie. Als u ooit bezoekt, zorg er dan voor dat u de kleine ava van toevoegt Rood Mountain to the List als je een Cabernet -liefhebber bent!

Mendocino, Californië

Als je niet in de stemming bent om naar de meer populaire te reizen Wijnregio's in Californië (zoals Napa en Sonoma), zoek niet verder dan Mendocino. Ik vond dat dit koelere-klimaatgebied veel minder toeristisch en ongelooflijk betaalbaar was. Ik hou ook van de diversiteit van hier gekweekte druivenrassen. Ik kwam thuis met talloze flessen Barbera en Gewürztraminer van Navarro Vineyards die ik heb gebruikt Coravin Systeem op recent. Ze zijn de moeite waard om te genieten en perfect voor de zomer!

Willamette Valley, Oregon

Wonen in Portland (slechts 1 uur van de Willamette-vallei) heeft me bevooroordeeld gemaakt voor deze wijnregio, maar het heeft echt enkele van 's werelds beste Pinot Noir-wijnen. De Pinot Noirs barsten met zwarte kersen en Dr. Pepper -tonen en zijn uniek aardachtig. Ik ben ook geobsedeerd door witte wijnen uit deze regio - Chardonnay, Riesling en Pinot Gris.

Ik hoop dat je deze plaatsen toevoegt aan je wijnreislijst en je reizen met ons op sociale media deelt, @coravin En @barreldork. Je zult niet teleurgesteld zijn.


Over de auteur: Na het voltooien van haar WSET III-certificering besloot Meg Rulli (zij/haar) in Portland, Meg Rulli, haar passie voor wijnbereiding na te streven. In 2020 werd ze een eerste vrouwelijke wijnmaker en bracht ze net haar eerste vintage uit, een 2020 Columbia Valley Syrah. Ze blijft kleine productie maken, lage interventiewijnen voor haar merk, Flipturn Cellars. Naast wijnmaken heeft Meg gediend als proeflokaal bij tal van wijnhuizen in Oregon, is een proeverijenconsultant voor startup -wijnmakerijen geweest en is de eigenaar van het online wijnmerk, Vat (Op Instagram als @Barreldork) - De online community van Zero Snobbery Wine Education.