Deze site biedt beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen 0

Er zijn geen producten meer te koop

Products
Koppel met
Subtotaal Vrij
Cart buttons
Verzending, belastingen en kortingscodes worden berekend bij het afrekenen

Uw winkelwagen is leeg

Wijn met mate: op verantwoorde wijze serveren en drinken

winter red wine vineyard

Voor dit artikel hebben we gesproken Wijn met mate (Wim) over wat het betekent om verantwoordelijke service en verantwoorde consumptie te oefenen.

Het is Wim's missie om 'het sociale verantwoordelijkheidsprogramma van de wijnsector te zijn en wijnprofessionals de informatie en hulpmiddelen te bieden die ze nodig hebben om verantwoordelijk wijn te presenteren en consumenten te inspireren om volledig te genieten van wijn en zijn cultuur op een gezonde, positieve en gezellige manier. ” Dat is een missie waar we achter kunnen komen.

Voordat we in tips voor de wijnconsument duiken, laten we eens kijken naar de wijnsector.

4 Verantwoorde servicetips voor de wijnprofessional

Volgens Wim, het is belangrijk dat servers en wijnmakersgastheren begrijpen wat het betekent om verantwoordelijke service te oefenen, omdat ze daarmee niet alleen de best smakende ervaring voor de klant, maar ook garanderen, maar ook de veiligheid van hun klant.

Er zijn een aantal manieren om dit te doen:

  1. Serveer altijd het juiste bedrag: Een gemeten Schenken is belangrijk, vooral als uw gasten in één keer een aantal wijnen proeven. De standaard smakend Schenken is ongeveer de helft van een normaal glas, d.w.z. 2-3 ounces. Als klanten nogal wat flessen proeven, kunnen servers 1-ounce gieten overwegen.

  2. Zorg voor spittingen: Hoewel het misschien enigszins verspillend aanvoelt, is het verstrekken van spittons voor klanten een geweldige manier om ervoor te zorgen dat iedereen in staat is om wijn op een verantwoorde manier te proeven. Als iemand nieuw is in wijnproeverijen, moeten gasthosts voor wijnproeverijen ze coachen door hoe ze dit moeten doen.

  3. Zorg voor water en snacks: Water reinigt niet alleen het gehemelte tussen SIPS, maar helpt ook iedereen gehydrateerd te houden. Snacks zijn geweldig voor het maken van combinaties en voor het balanceren van alcoholgebruik. Kies opties die de wijnen echt complimenteren en een restaurant of foodservice presenteren die uw etablissement biedt.

  4. Let op wie rijdt: Natuurlijk is het de verantwoordelijkheid van de klant om verantwoord te drinken - vooral als ze rijden. Hoe dan ook, wetende dat uw vestiging misschien niet hun enige stop is, let op wie er misschien rijdt, zodat u dat kan Schenken verantwoordelijk.

Verantwoorde consumptie voor de consument

Als consumenten van wijn, is het soms moeilijk om verder te kijken dan wat er in ons glas zit, maar de waarheid is dat er veel is gebeurd daarvoor Schenken. Het perfectioneren van één fles wijn duurt jaren, soms decennia. Veel handen raken die fles aan voordat je lippen het glas raken. Van de telers tot het mengteam, van het laagseizoen snoeien tot de botteling. Dan is er het hele proces voorbij het wijnbereik - de marketing, de verkoop, de distributie.

Het is de taak van de wijndrinker om dat proces te eren tot de laatste slok - om de druiven en liefdeswerk achter de fles echt te proeven. Hier zijn extra tips om verantwoordelijk te genieten van wijn:

  • Kijk verder dan het label: Leer van het verhaal achter je favoriete wijn te houden. Meer informatie over de wijnmakerij, de wijnmaker en het jaar dat het was gebotteld. Dit helpt waarde toe te voegen aan wat er in uw glas zit en u inspireert om er wat meer van te genieten.

  • Leer hoe u een spuugen kunt gebruiken en vraag erom als deze niet wordt verstrekt: Zelfs bij het proeven van wijnen thuis met behulp van je Coravin-wijnbewaarsysteem, Leer hoe je een spuugen kunt gebruiken. Onze vriend Raquel bij @watchmesip gedeeld: "Dat doe je niet moet Maak elke wijn af die voor je wordt geplaatst. Als je het niet leuk vindt, of probeert jezelf te versnellen, spuugt of dumpen. Er worden geen harde gevoelens genomen door het wijnhuis of de gastheer. ” kop naar Wijn toeschouwer Om te leren "hoe te spuwen bij een wijnproeverij, dus ik zie er niet uit als een noodlijdende kameel."

  • Breng [back -up] water en snacks mee: Raquel deelde ook: "Hydrateer en eet de hele dag voedsel om te voorkomen dat je die slordige persoon bent bij de wijnproeverij." Als het mogelijk is dat snacks en water mogelijk niet worden verstrekt, brengt u back -ups mee.

Deel deze tips met wijnliefhebbers in je leven. Blijf op de hoogte voor meer tips van de Coravin waarde en op sociaal. @coravin.