Deze site biedt beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen 0

Er zijn geen producten meer te koop

Products
Koppel met
Subtotaal Vrij
Cart buttons
Verzending, belastingen en kortingscodes worden berekend bij het afrekenen

Uw winkelwagen is leeg

3 prachtige wijncombinaties met de Indiase gerechten van Maya Kaimal

Indian-Food-and-Wine-Pairing Hero-Banner

Een zorgvuldig geselecteerd glas wijn kan de reeds levendige smaken van een Indiaas gerecht verheffen. Naarmate het lichtenfestival nadert, belicht Diwali niet alleen onze huizen, maar biedt ook de kans om te genieten van een tapijt van smaken. In de geest van viering hebben we ons gewend Maya Kaimal Om een ​​menu te inspireren dat het rijke tapijt van de Indiase keuken complimenteert met de perfecte wijn aanbevolen door Coravin'S heel eigen sommelier.


En het beste deel? Dankzij Coravin, je kunt genieten van elke combinatie zonder de druk van het afwerken van de fles. Geniet nu van een glas en houd de rest bewaard voor de volgende keer dat u besluit Maya's magie in uw keuken te herscheppen.


Spinazie koftas


Kofta's zijn Indiase gekruide gehaktballetjes die vaak met lam zijn gemaakt. Dit is een heerlijke vegetarische versie gemaakt met spinazie, paneer, kruiden en kruiden. Het sudderen van deze Kofta's in de botermasala -saus van Maya Kaimal brengt het hele gerecht samen voor een weelderige maaltijd!


Dient 2-3

Ingrediënten


Koftas:
- 1 theelepel neutrale olie 1 eetlepels kleine in blokjes gesneden ui
- 1 TSP gehakte knoflook
- 5 oz (140 g) babyspinazie
- ¼ kopje aardappelpuree
- ½ kopje geraspte paneer
- ½ theelepel garam masala
- 1 mint takje, gehakt, geen stengels
- 2-3 koriander takjes, gehakt
- ½ theelepel zoete paprika
- 2 el kikkererwtenmeel, plus meer indien nodig
- ½ theelepel zout
- Olie voor het frituren


Kerrie:
- 1 pot Maya kaimal boter masala sudderen saus
- gehakte koriander, voor garnering
- Garam Masala, voor garnering

Voorbereiding


Stap 1
Verhit in een sauté -pan de olie, voeg de uien, knoflook en spinazie toe. Zweet 2-3 minuten totdat de spinazie verwelkt is. Koel volledig en meng in een blender of keukenmachine om een ​​gladde pasta te maken.


Stap 2
Combineer in een kom de spinaziepuree en alle Kofta -ingrediënten en maak een zacht deeg. Voeg meer kikkererwtenmeel toe als het te plakkerig is. Nat je handen en rol in 10 ballen, elk ongeveer 2 eetlepels.


Stap 3
Verhit ongeveer 1 inch olie in een pan voor het frituren. Bak de Koftas diep uit tot ze goudbruin zijn. Haal ze eruit op een met papieren handdoek gevoerde bord en zet opzij


Stap 4
Schenken De Maya Kaimal -boter masala sudderen saus in een kleine pot. Verwarm door. Voeg de gefrituurde Koftas toe en laat 2 minuten sudderen.


Stap 5
Garneer met Cilantro & Garam Masala. Serveer heet met naan of rijst. Genieten!


Wijnparen: Viognier

Het geurige boeket van een viognier, met stenen fruit en subtiele bloemennoten, vult de rijke en romige textuur van spinazie koftas in boter masala -saus aan. Het is een medium -body -wijn, die subtiele romigheid is parallel met de milde kruiden en de textuur van de paneer zonder het gerecht te overweldigen.



Slow Cooker Pork Vindaloo


Deze traditionele pittige en zoete stoofpot kan niet gemakkelijker zijn om te maken met behulp van de Vindaloo van Maya Kaimal sudderen saus en een slowcooker.
Opmerking: als u geen kruidenfan bent, laat of vermindert u de chili -vlokken.


Dient 4

Ingrediënten


- 1 ½ lbs bon zonder beenschouder, gesneden in stukken van 1 inch
- 1 theelepel koosjer zout
- 1 pot Maya Kaimal Spicy Vindaloo Indian Simmer Sauce
- ¼ theelepel Rood Chili vlokken
- koriander, voor garnering
- gestoomde rijst, voor het serveren

Voorbereiding


Stap 1
Breng het varkensvlees aan alle kanten op smaak met zout en gooi vervolgens met vindaloo -saus, ¼ kopje water en chili vlokken in een slowcooker.


Stap 2
Kook tot het vlees zacht is en uit elkaar valt wanneer het wordt ingedrukt, ongeveer zes uur op hoog of acht uur op laag.


Stap 3
Serveer bovenaan met koriander met rijst

Aantekeningen: Om op de fornuis te maken, verhoog je het water tot ½ kopje, breng het mengsel aan de kook op middelhoog vuur in een Nederlandse oven, zet het vuur op een lage sudderen en kook, bedekt en roeren af ​​en toe, tot het vlees zacht is, ongeveer 2 uur.


Wijnparen: Zinfandel

Zinfandel is een geweldige wijn om te combineren met een stevige en pittige varkensvlees Vindaloo. Bekend om zijn robuuste karakter en jammy donkere fruitsmaken, kan Zinfandel de intensiteit van Vindaloo weerstaan ​​zonder te worden gedomineerd door de hitte. Wat meer is, de subtiele zoetheid kan een verkoelende tegenhanger zijn van de kruidigheid van het gerecht.


Gebakken boter masala zalm met sissende lente -uitjes


Koken met een suddersaus hoeft niet te betekenen dat het fornuis wordt ingeschakeld. Gebruik het voor het bakken, zoals deze zalm gebakken in boter masala tot sappig en smaakvol. En terwijl het in de oven is, gebruik je de tijd om een ​​verfrissende komkommersalade te maken. Top met wat sissende lente -uitjes en je staat op voor een traktatie!


Dient 3-4

Ingrediënten
- 4 zalmfilets, elk 4 oz (120 g)
- Zout om vis op smaak te brengen
- Neutrale olie, voor het oliën van de ovenschaal
- 1 pot Butter masala Indian sudderen saus


Komkommer salade:
- ½ een Engelse komkommer, gesneden in half-Moons, ongeveer 1 kopje
- 1 theelepel azijn (sherry is mooi)
- 1 theelepel suiker
- Zout en peper


Sizzled lentejaars:

- 1 el neutrale olie
- ¼ kopje gesneden lente -uitjes
- ¼ kopje gehakte koriander
- ½ theelepel chili vlok

Voorbereiding


Stap 1
Verwarm de oven tot 350 ° F (180 ° C)


Stap 2

Licht een ovenschaal in en rangschik de visfilets in een enkele laag en Schenken De botermasala -saus rond de vis om de bodem van de ovenschaal te bedekken.


Stap 3
Bak, onbedekt totdat de vis ondoorzichtig is, ongeveer 20 tot 25 minuten.


Stap 4
Terwijl de vis aan het bakken is, maak je de komkommersalade in een kleine kom door de komkommers te combineren met azijn, suiker, zout en peper, meng goed en zet opzij.


Stap 5

Maak de sissende lente -uitjes door de olie in een kleine steelpan op middelhoog vuur te verwarmen. Voeg de lente -uitjes toe en laat ze sissen totdat de randen goud beginnen te worden. Haal de pan van het vuur, voeg de chili vlok en koriander toe. Opzij zetten.


Stap 6
Zodra de zalm is gebakken, overtreft u met de sissende kruiden. Geniet met de komkommersalade!


Wijnparen: Chardonnay (lichte hut)

De romige textuur en hints van vanille en boter van een lichte eiken chardonnay zullen naadloos opgaan met de boter masala -rijkdom en zachte schilferigheid van de zalm. De ingetogen eikheid van de wijn zal het gerecht aanvullen zonder de delicate smaken te domineren.

Het koppelen van deze prachtige gerechten met de juiste wijn kan een eenvoudige maaltijd veranderen in een feestelijk feest. Onthoud met Coravin, je kunt de rest van je wijn vers houden voor de volgende bijeenkomst, waardoor de viering verder kan gaan dan slechts één nacht. Stuur de lampen aan, zet de tafel en laat de wijn Schenken - Hier is een Diwali gevuld met licht, vreugde en uitzonderlijke smaak!


Als je genoten hebt van deze blog en de recepten met je vrienden wilt delen, klik dan gerust op de onderstaande links en stuur deze gerechten door naar je favoriete sociale mediaplatform.