Wat is een sommelier?
Elke wijnliefhebber droomt op een gegeven moment over het drinken van wijn voor de kost. Wat als we u vertellen dat het mogelijk is? Sommelier, iemand?
Een sommelier, ook wel een 'wijnbekleding' genoemd, is een echte wijnexpert; Iemand die traint (en hard traint) om hierover zeer goed geïnformeerd te zijn. De term dateert uit de jaren 1300 Frankrijk, waar ze de leiding hadden over het proeven van de verschillende wijnen voordat ze royalty dienden. Hoewel het misschien klinkt alsof het een goed werk was, was het dat niet. In feite was de belangrijkste reden waarom ze de wijn moesten testen voordat de koning en zijn hof ervoor moesten zorgen dat deze niet was vergiftigd.
Naarmate de tijd verstreek, bleven sommeliers gespecialiseerde kennis verwerven, die goed werd ontvangen door restaurantbezoekers en andere wijnliefhebbers. In een high-end restaurantomgeving, waar men meestal op het werk 'sommms' kan vinden, worden ze als belangrijk beschouwd als de chef-kok. Het succes of falen van uw maaltijd kan op zijn of haar koppelingsbeslissing liggen. Van sommeliers wordt ook verwacht dat ze alle wijnen kunnen kennen en aanbevelen die in het etablissement worden geserveerd, evenals interne kennis voor wijntrends en opkomende informatie in de wijnindustrie.
Tegenwoordig is een sommelier vaker voorkomen. Slechts enkele getalenteerde mensen ter wereld kunnen echter opscheppen over het zijn van een meester sommelier (het examen wordt vaak de moeilijkste test ter wereld genoemd).
Wat doen ze?
Als het drinken van wijn en betaald worden niet genoeg was, reizen sommeliers vaak de wereld rond om deel te nemen aan conventies waar ze nieuwe wijnen kunnen proeven terwijl ze leren wat er trending is in de eten en wijnindustrie. Klinkt leuk en lonend, nietwaar?
Natuurlijk is er veel meer dan reizen en wijn drinken. Van sommeliers wordt verwacht dat ze continu hun vaardigheden verbeteren, en de beste manier om dit te doen is door middel van studie en praktijk. Bij het inhuren zijn ze verantwoordelijk voor het maken van de wijnkaart van het restaurant. Ze hebben de taak om die wijnen te selecteren die de gerechten zullen aanvullen die het restaurant serveert. Om "La Carte du Vin" goed te maken, moeten sommeliers een uitgebreide kennis van voedselprofielen hebben; Bijgevolg zullen ze nauw samenwerken met de chef -kok van het restaurant.
Het maakt ook deel uit van hun taak om wijnen in de kelder op te slaan, te onderhouden, te roteren en aan te schaffen. Bij het omgaan met klanten suggereert een sommelier niet alleen de perfecte wijn, maar ze zullen ook de fles openen, Schenken de wijn en leer ze over hoe ze het goed kunnen proeven. Ze zullen ook gasten leren over de wijn en de eigenschappen ervan.
Hoe word je een sommelier?
Op dit moment moet het duidelijk zijn dat een sommelier zijn een aanzienlijke hoeveelheid tijd (en geld) moet besteden aan het proeven en leren over wijnen. Om sommeliers professionals te laten worden, moeten ze verschillende klassen en examens slagen voordat ze de certificering behalen. Hoewel verschillende associaties en instellingen een enorm scala aan programma's bieden, heeft een eenvoudige sommelier -training een gemiddelde lengte van zes maanden.
Master Sommeliers, een titel geïntroduceerd in 1969 door het Court of Master Sommeliers, vereist nog verdere training en nog veel meer jaren van ervaring en praktijk. Bovendien wordt van kandidaten verwacht dat ze vier examens slagen, "Inleidende sommelier cursus & examen", "Certified Sommelier Exam", "Advanced Sommelier Course & Exam" en "Master Sommelier Diploma -examens", voordat ze dit onderscheid verdienen.