Deze site biedt beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen 0

Er zijn geen producten meer te koop

Products
Koppel met
Subtotaal Vrij
Cart buttons
Verzending, belastingen en kortingscodes worden berekend bij het afrekenen

Uw winkelwagen is leeg

Wijn en chocolade: de beste combinaties en tips

Wine & Chocolate: The Best Pairings & Tips

Met Valentijnsdag snel naderen Coravin Team heeft slechts één ding in onze gedachten: Chocolade. Nou, dat is eigenlijk een kleine misvatting omdat we ook wijn in onze gedachten hebben. Kan je relateren? Of u nu het type persoon bent dat chocolade koopt voorafgaand aan 14 februari of het soort persoon dat de dag daarna naar de winkel rent Valentijnsdag Voor die steile kortingen zijn we er hier voor met een chocolade- en wijnpaargids.

Als je het ons vraagt, gaat er niets boven een bijna perfecte chocolade- en wijncombinatie. Als algemene vuistregel combineert Pinot Noir het beste met melkchocolade en sherry met donkere chocolade. Als je creatiever wilt worden en je een weg banen door die klassieke doos met variëteit chocolaatjes, houd onze chocolade- en wijngids bij de hand.

Coravin'S Chocolate and Wine Pairing Guide

Pak je Coravin-wijnbewaarsysteem En open die hartvormige doos chocolade ... het is een combinatie van tijd! Hier zijn enkele klassieke chocolaatjes gecombineerd met een aantal geweldige variëteiten. Blijf scrollen voor onze koppelingsgids om op te slaan, af te drukken en te delen met wie je dit jaar chocolade geeft. Al deze aanbevelingen komen uit Julien Moreno, kop Sommelier op Benoit New York.

We beginnen dingen met wat melkchocoladeparen.

1. Melk chocolade pindakaas en vintage haven

Chocolade en pindakaas zijn al een match gemaakt in de hemel, maar het toevoegen van een oudere haven aan de mix zo snoept de deal nog meer. Moreno deelt: "Vanwege het nootachtige karakter van een melkchocolade met pindakaas, zou ik een oude vintage haven willen voorstellen." Cabernets met bijzonder fruitige tonen zoals Blackberry of Cherry als aanvulling op de nootachtige, cacao -smaak.

2. Melk chocolade frambozen en Maury

De zeer zoete aard van een Maury verheft deze met frambozen gevulde chocolade. Moreno vertelt me: "Vanwege het fruitige karakter van melkchocolade met frambozen, zou ik een jongen voorstellen Maury. Op zoek naar iets extra speciaals, zoek naar een zoete tannat uit het zuiden van Frankrijk. "

3. Karamel van melkchocolade en Bual Madeira

“Als je een meer‘ hartig ’type chocolade hebt, bijvoorbeeld, een met karamel of zout, is mijn keuze een Bual Madeira Vanwege het droge, bijna sherryachtige profiel, "zegt Moreno. Een robijn of tawny-haven combineert ook goed met melkchocolade en toffee of karameltraktaties. Als je nieuwsgierig bent, is het enige verschil tussen toffee en karamel dat karamel traditioneel omvat Room of melk, terwijl Toffee gewoon boter en suiker is.

4. Melkchocolade amandel en Vin Santo

Vin Santo of "Heilige" wijn is niet gemakkelijk te vinden, maar het is de moeite waard om het toe te voegen aan je wijnkelder als je een fles tegenkomt. De vijgen, rozijnen en amandelaroma's van Vin Santo Werkt goed met de soepele smaak van melkchocolade en amandel. Een traktatie van melkchocolade met nootachtige praline combineert ook goed met deze speciale wijn. Als je een back -upplan nodig hebt, zal Cabernet Sauvignon hier niet teleurstellen.

We gaan nu verder met enkele heerlijke pure chocoladeparen.

5. Donkere chocolade zeezout en marsala

Een speels Rood Marsala combineert met zijn gestoofde abrikoos, vanille en bruine suikeraroma's goed met rijke donkere chocolade gegarneerd met zeezout. We raden aan om te zoeken Florio Dry Marsala, het is een betaalbare, smakelijke keuze.

6. Donkere chocolade walnoot en sherry

De nootachtige, gedroogde fruitkarakters van Sherry lenen zich perfect voor de combinatie van donkere chocolade en walnoten (of een andere noot trouwens). Poging Alvear Pedro Ximenez Solera Sherry.

7. Donkere chocolade met ganache en banyuls

Banyuls, een zoete, versterkte Grenache-gebaseerd Rood Gemaakt in Zuid -Frankrijk, is een goede match voor pure chocolade. Deze dessertwijn werkt goed met romere chocoladedesserts zoals een lava -cake met donkere chocolade. Een back -upwijn voor pure chocolade is een zinfandel. Poging Chapoutier Banyuls.

Ten slotte is witte chocolade, die technisch gezien geen chocolade is omdat het geen cacao bevat. Maar omdat het in je box o' -chocolaatjes is, is hier onze aanbeveling.

8. Witte chocolade en Riesling

Witte chocolade is de meest veelzijdige chocolade om te combineren met wijn, wat betekent dat de exotische zoetheid van Riesling goed werkt met zijn typische nootachtige karamel en vanille -smaak. Een andere wijn om te combineren met witte chocolade is Sauvignon Blanc, vooral als er meer citrusnoten zijn. Moreno vertelt ons: "Ik zou een Riesling kiezen JJ Prum Uit de regio Mosel omdat de zuurgraad van deze wijn de rijkdom van de chocolade kan doorsnijden. "

Heb je eerder een van deze combinaties geprobeerd, of ben je van plan voor Valentijnsdag? Tag ons @Coravin.