Deze site biedt beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen 0

Er zijn geen producten meer te koop

Products
Koppel met
Subtotaal Vrij
Cart buttons
Verzending, belastingen en kortingscodes worden berekend bij het afrekenen

Uw winkelwagen is leeg

Californische wijngaarden groeien Italiaanse variëteiten

California Wineries Growing Italian Varieties

Italiaanse druiven zijn notoir moeilijk te groeien in andere landen. Het probleem is niet dat ze niet per se bloeien en rijpen, maar dat ze niets smaken naar hun Italiaanse tegenhangers, en meestal niet ten goede. Tot voor kort hadden we de pogingen van Californië afgeschreven, vooral voor druiven als Sangiovese en Nebbiolo, die leek te gedijen in enigszins koelere klimaten thuis. Amerikaanse versies waren vaak onhandig en overrijp, zonder karakter en finesse. Een recente golf van proeverijen heeft echter zeker van gedachten veranderd, het bewijzen van site, microklimaat en behendige behandeling van fruit maken het verschil in de wereld. Hier zijn vijf wijnmakers die geweldig werk doen met Italiaanse druiven. Deze wijnen kunnen je misschien inspireren om de volgende keer dat je naar Italië winkelt, je inspireert om het gangpad in Californië te doorzoeken.

Ryme, Sonoma www.rymecellars.com

Ryme begon in 2007 met een enkele ton Aglianico, een gedurfde zet voor een nieuw merk in een staat bekend om Chardonnay, Cabernet en Pinot Noir. Man en vrouwteam Megan en Ryan Glaab wilden wijn maken die ze graag dronken. Het echtpaar, dat ontmoette tijdens een oogst in Australië, verhuisde snel van romantiek naar het huwelijk naar de oprichting van Ryme. Nadat ze succes hadden gevonden met Aglianico, voegden ze meer Italiaanse druiven toe aan hun selectie. Vandaag maken ze twee vermentino's, een ribolla gialla, plus Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc. Ryme werkt met fruit van organische en duurzaam gekweekte wijngaarden en volgt minimale wijnmethoden in de kelder om de overdracht van plaats door de wijnen te waarborgen.

Martha Stoumen Wines, Sonoma www.marthastoumen.com

Martha Stoumen Wines is een gelijknamige, vrouwelijke wijnmakerij in Sonoma. Eigenaar en wijnmaker Stoumen werkt met Nero d'Avola van Sicilië. "Ik heb een zeer impactvolle vintage besteed aan het werken met deze druif op COS in Sicilië, dus het feit dat Nero d'Avola zelfs bestaat in mijn thuisstaat Californië - en ik ga ermee werken - maakt mijn hart gelukkig," schreef ze. Stoumen boT ongeveer de helft van haar fruit zelf, terwijl ze de rest kopen van multi-generationele boeren. Haar minimalistische ethos is zowel van toepassing in wijngaardpraktijken (bijv. Compost over synthetische meststoffen) als in kelderwerk (bijv. Laat natuurlijke gist en bacteriën fermentatie initiëren). Stoumen streeft ernaar om heerlijke wijnen representatief te maken in Californië, terwijl ze de typiciteit van Nero d'Avola uiten, die, zoals ze het zegt, 'een chiaroscuro-achtige aard heeft: helderheid van zijn vermogen om de zuurgraad vast te houden in warme mediterrane klimaten en duisternis van zijn karakteristieke bosfruit. '

Giornata Wine, Paso Robles www.giornatawine.com

Deze familie-gerunde wijnmakerij gevestigd in Paso Robles is gespecialiseerd in Italiaanse variëteiten. Groei -druiven zoals Fiano, Barbera, Aglianico en Nebbiolo, Giornata maakt enkele van de meest uitbundige maar levendige wijnen aan de westkust. Met name Giornata's Barbera, een variëteit afkomstig uit de noordelijke regio Piedmont in Italië, levert een uitstekend drinkbare wijn met sappige zuurgraad en fel bessenvruchten. De Nebbiolo, ook uit Piedmont, vertoont genereuze maar rijpe tannines. “We zijn verhuisd naar Paso Robles om Nebbiolo van wereldklasse te maken. De grond waar we onze nebbiolo betrekken, is bijna hetzelfde in pH en zand/slib/klei -compositie naar de top cru -sites in Barolo en Barbaresco, ”schreef eigenaar Brian Terrizzi. Het lijkt erop dat de warmte en de zonneschijn van Paso Robles evenzeer past bij de zuidelijke variëteiten van Italië, omdat Aglianico en Fiano ook beide gedijen. Het ultieme doel is natuurlijk niet om Italiaanse wijn te maken in Californië, maar Californische wijn met Italiaanse druiven, en daarvoor is Giornata een van de beste.

Massican, Napa www.massican.com

Dan Petroski, oprichter en wijnmaker voor boetieklabel Massican in Napa, werd uitgeroepen tot Winemaker of the Year van San Francisco Chronicle 2017. Deze indrukwekkende onderscheiding onderstreept de groeiende waardering van Amerika voor avant-garde winemaking in regio's vol met conformiteit. Terwijl zijn wijnen dat zijn Californisch, ze smaken nauwelijks van Californië. In feite ontwikkelde deze inwoner van Brooklyn die ontsnapte aan de New York Publishing World, een voorliefde voor Italiaanse wijn. Hij verhuisde naar Sicilië voordat hij terugkeerde naar de Verenigde Staten om in de wijnindustrie van Napa te werken. De naam Massican is afgeleid van Monte Massico, een kustberg in Campania in Zuid -Italië, hoewel de wijn die hij produceert eerbetoon brengt aan het noorden, namelijk Friuli. Petroski werkt met Sauvignon Blanc voor een variëteit bodem, combineert Pinot Grigio en Greco di Tufo in Gemina en creëert een knapperige, verse, minerale racedijn met Ribolla Gialla, Tocai Friulano en Chardonnay genaamd Annia.

Mathiasson, Napa www.matthisson.com

Deze kleine, familiebedrijf gerund door Steve en Jill Klein Matthiasson heeft cult-achtige erkenning van indie-wijnliefhebbers verdiend. Terwijl ze rood maken, heeft hun eerbetoon aan Italiaanse blanken geholpen hun naam naar de voorhoede te duwen in een regio die wordt gedomineerd door Cabernet. Hun witte blend, een verwijzing tegelijk naar zowel Bordeaux als de Friuli van Italië, combineert Sauvignon Blanc, Semillon, Ribolla Gialla en Tocai Friulano. Ze produceren ook een licht Rood Van Refosco en een variëteit ribolla gialla dat is een getextureerde kop-Turner. Voordat ze hun eigen label oprichtten, genoten de Matthiassons een lange carrière in duurzame landbouw. Deze benadering van het land heeft hun wijnbereiding geïnformeerd, waardoor ze vergelijkbare holistische principes van evenwicht en terughoudendheid toepassen. Ze gebruiken traditionele technieken in de wijnmakerij om het werk in het veld aan te vullen, zoals het vroeg plukken van fruit om frisheid en elegantie te behouden.