De vakantie is een tijd voor familie, vrienden, eten en natuurlijk feestelijke dranken! Geniet van het seizoen met deze heerlijke op wijn gebaseerde cocktails die je door het glas kunt maken, met de hulp van je Coravin-wijnbewaarsysteem.
1. Wijnwijnrecept
First Up is een klassieke gloedwijn met Rood Wijn, sinaasappelsap en brandewijn. We hebben ook een meer traditioneel Duitse Gluhwein -recept dat je kunt vinden hier.
Ingrediënten (serveert 2)
-
4 Oz Rood wijn (we houden van een Rood mengen)
-
4 oz sinaasappelsap
-
2 oz brandewijn
-
2 el honing
-
1 theelepel kaneel
-
1 snufje nootmuskaat
Routebeschrijving
-
Voeg alle ingrediënten toe aan een kleine steelpan op laag vuur.
-
Roer en serveer eenmaal warm.
2. Cream & Spice Wine Cocktail
Onze Cream & Spice Wine Cocktail zal je opwarmen op een koude winteravond. Voor de meest esthetisch aangename drank heb je hiervoor Ierse mokken of andere glazen mokken nodig.
Ingrediënten (serveert 4)
-
8 Oz Rood Wijn (we houden van een Syrah)
-
1 oz bourbon
-
¼ kopje bruine suiker
-
4 kaneelstokjes (gebruik voor garnering na)
-
10 kardemom pods
-
1 inch verse gember, geschild en gehakt
-
10 hele kruidnagel
-
6 hele steranijs
-
1 pinch cayenne peper
-
Vanille Whipping Cream (recept van onze vriend Liren bij Kitchen Confidante)
Routebeschrijving
-
Optioneel: Plaats kaneelstokjes, kardemom, verse gember, kruidnagel en steranijs in een keukenmachine en 2-3 keer pols. Geen keukenmachine? Leg kruiden in een zak en verpletter met een lepel licht.
-
Voeg in een pan op laag vuur kruiden, suiker en wijn toe. Roer vaak totdat suiker is opgelost. Kook niet. OPMERKING: Hoe langer je het laat sudderen op het fornuis, hoe meer de smaken zullen genieten.
-
Voeg een snufje cayennepeper en bourbon toe en roer dan. Zodra het warm genoeg is om te serveren, druk je in 4 glazen, bedek met slagroom en geniet ervan!
3. Dosis Autumn Wine Cocktail
Deze drank is perfect omdat de weergangen van herfst naar winter. Maar hey, als Apple Cider Flavours je jam zijn, geniet hier de hele winter lang van - koud of opgewarmd.
Ingrediënten (serveert 2)
-
4 oz pinot noir
-
1.5 oz amaro
-
2 oz appelcider (of sap)
-
6 druppels kaneelbittertjes
-
Rood druiven of Rood Apple -plakjes (voor garnering)
Routebeschrijving
-
Voeg alle ingrediënten toe aan een groot glas of cocktailschud met ijs. Roer of schudden om de drank te koelen.
-
Zeef in twee glazen en geniet ervan!
4. Winter Reviver wijncocktail
De garnering op deze - hoewel optioneel - helpt echt om de feestelijke ante te verhogen. Warm op met dit winter Reviver Wine Cocktail Recept
Ingrediënten (serveert 2)
-
5 oz cabernet sauvignon
-
2 oz Rosemary honingsiroop*
-
1 oz kersensap
-
½ citroen
-
Rosemary -takjes (voor garnering)
-
Poedersuiker (voor garnering)
Routebeschrijving
-
Deel de wijn, honingsiroop en kersensap in twee glazen. Voeg een scheutje citroensap toe aan elk glas.
-
Roer zachtjes en eindig dan met een grote kubus ijs in beide glazen. Garneer en geniet!
*Routebeschrijving voor Rosemary honingsiroop
-
Combineer in een pan ½ kopje water en 3 rozemarne takjes. Steil op middelhoog vuur gedurende 5-7 minuten.
-
Voeg 1 kopje honing toe en roer tot het opgelost is en het mengsel wordt stroperig. Laat afkoelen volledig en bewaar in een luchtdichte container in een koele donkere plaats voor later gebruik.
5. Helen's Sangria voor de winter
Vergeet die verfrissende smaken van een zomerse sangria en wees voorbereid op het gezellig met onze seizoensgebonden variatie genaamd Helen's Sangria. De fusie van Pear Nectar, Cinnamon, Merlot en vanille in deze winterwijncocktail zal je je warm en wazig voelen
Ingrediënten (serveert 2)
-
4 oz merlot
-
1.5 oz witte crème de cacao
-
1 oz cognac
-
4 oz peer nectar
-
1 oz vanillesiroop*
-
Kaneel knijpen
Routebeschrijving
-
Portische wijn, cognac en crème de cacao in twee glazen en opzij gezet.
-
Voeg in een aparte shaker Pear Nectar, vanillesiroop en kaneel toe. Voeg ijs toe en schud krachtig.
-
Stam ingrediënten van schud in de bril, garneer met nog een snufje kaneel en geniet ervan!
*Routebeschrijving voor vanillesiroop
-
Om dit thuis te maken, combineer ik 1 kopje water en bonen van 1 vanillebonenpod (of 3 druppels vanille -extract) in een pan. Steil op middelhoog vuur gedurende 5-7 minuten.
-
Voeg 1 kopje suiker toe en roer tot opgelost.
-
Sudder laag totdat een siroop zich vormt. Laat afkoelen volledig en bewaar in een luchtdichte container in een koele donkere plaats voor later gebruik.
Deel uw winterwijncocktailcreaties met ons op Instagram, @Coravin.