Als je de duurzaamheid van de wereld hoort, wat komt er dan aan? Voor sommigen is het hoe wij als mensen het beter kunnen doen om voor Moeder Aarde te zorgen. Voor anderen zijn het producten die worden beschouwd als biologisch afbreekbaar of gemaakt van gerecyclede kunststoffen en andere natuurlijke producten. Wat uw definitie ook is, één ding is zeker: Duurzaamheid vereist dat we allemaal verantwoordelijkheid nemen en gebruiken wat we hebben om het leven te verbeteren dat we momenteel leiden.
In het bijzonder in de wijnindustrie is duurzaamheid niet alleen niet alleen gericht op de landbouwprocessen die helpen bij het produceren van enkele van onze favoriete wijnen en het productieproces voor de flessen, blikjes en dozen die onze wijnen belanden. Het kan eerder worden gezien als een Meer holistische benadering om de hele industrie te verbeteren van de wijnstok naar het glas. Dit omvat sociale duurzaamheid binnen wijnorganisaties.
Decennia lang heeft en blijft wijn een door mannen gedomineerde industrie met langzame vooruitgang in diversiteit en inclusie worden gemaakt. Volgens de 2020 Studie voor gendergelijkheid door De Wine Nerd and Lift Collective, "61% van de respondenten schat dat het 10+ jaar zal duren om gelijkheid in wijn te bereiken." Hoewel die tijdlijn misschien pijnlijk lang lijkt, zijn er trailblazers die aantonen dat radicale verandering kan gebeuren vanuit de wijngaard helemaal naar de bestuurskamer.
12 Vrouwen in wijn Stappen maken in duurzaamheid
Ontmoet twaalf vrouwen die hun platforms op unieke wijze gebruiken om duurzaamheid te maken binnen de wijnindustrie.
-
Lindsay Hoopes: Een tweede generatie eigenaar en levenslange wijnliefhebber, Hoopes is toegewijd aan het verbeteren van de landbouwgemeenschappen van Napa Valley. Met Hoopes Vineyard, ze heeft regeneratieve landbouwpraktijken en bio-diverse landbouwinitiatieven aangenomen-alle wijngaarden zijn compleet met "holistisch grazende" dieren, waterrecyclingsystemen en bio-diversiteitspraktijken gericht op het verbeteren van de algehele gezondheid van hun ecosysteem.
-
Chevonne Ball: Een gecertificeerde sommelier en Franse wijnwetenschappelijke, Ball heeft de Willamette Valley haar thuis gemaakt en verandert de manier waarop mensen denken aan Oregon Wine. Ze werd onlangs uitgeroepen tot een van de top 40 van de top 40 van de wijnliefhebber onder de 40 smaakters van 2020 en een rijzende ster van SevenfiftyDaily. Als oprichter en eigenaar van Dirty Radish, biedt haar reismaatschappij, Ball, speciale wijnproeverijen, advies- en samengestelde ervaringen die boeiend, inzichtelijk en plezierig zijn.
-
Simonne Mitchelson en Justin Trabue: In de zomer van 2020 besloten Wine Industry Changemakers en collega's Mitchelson en Trabue om Natural Action Wine Club te lanceren, een non -profit die niet alleen BIPOC natuurlijke wijnmakers ondersteunt, maar ook meer mensen van kleur aanmoedigt om carrières binnen de industrie te verkennen. "We willen een rol spelen bij het bevorderen van een rechtvaardige omgeving die de wereld om ons heen weerspiegelt en onze samenleving hierdoor verbetert", zegt hun website.
-
Chenoa Ashton-Lewis: Een druivenboer van de derde generatie, de wijnreis van Ashton-Lewis, begon tijdens een bezoek aan de wijngaard van haar familie in Sonoma County. Samen met Will Basanta begon Ashton-Lewis hun wijnreis in oktober 2019 en hebben ze sindsdien gemaakt Ashanta wijnen Hun manier - het volgen van geen traditionele wijnmakingen door hun fruit te kopen van 80% vrouwelijke telers die boeren met biologische en/of biodynamische praktijken. Ashanta -wijnen zijn ongefilterd en ongeraffineerd met nul zwaveldioxide -toevoegingen om de puurste vorm van de vrucht te laten schijnen.
-
Justine Osilla: Hoewel ze door haar familie zwaar werd aangemoedigd om een carrière in de geneeskunde na te streven, volgde Osilla haar hart en veranderde haar liefde voor wijn in de carrière van haar dromen. Sinds ze op zichzelf wedden, heeft ze de gelegenheid gehad om in elk facet van de industrie te werken: van verkoop en marketing tot wijngaard- en keldermanagement. Wanneer ze haar reis op haar Instagram -pagina niet deelt, bestudeert Osilla Enology aan de Fresno State University.
-
Oprichters van Be the Change Job Fair: Met meer dan 25 jaar in de industrie gecombineerd, hebben deze vier vrouwen hun talenten en passie voor wijn samengebracht om verandering voort te brengen. Cara Bertone, Philana Bouvier, Lia Jones en Rania Zayyat waren bedoeld om in maart 2020 op een conferentiepanel te zitten, maar in plaats daarvan verbonden via Zoom om de eerste banenbeurs van de drankenindustrie te creëren met een kernfocus op diversiteit en inclusie.
-
Oprichters van Hispanics in Wine: Tijdens het werken in Wine Public Relations hadden Lydia Richards en Maria Calvert het idee om een organisatie te creëren die Latinx -professionals biedt zich gemachtigd en aangemoedigd om een carrière in de wijnindustrie na te streven. Met meer dan 30 leden in de gemeenschap, zal Hispanics in Wine blijven groeien en Spaanse/Latinx -wortels in de drankenindustrie versterken.
We kunnen niet wachten om te zien wat deze geweldige vrouwen in wijn bereiken in 2023 en daarna.