Deze site biedt beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen 0

Er zijn geen producten meer te koop

Products
Koppel met
Subtotaal Vrij
Cart buttons
Verzending, belastingen en kortingscodes worden berekend bij het afrekenen

Uw winkelwagen is leeg

Inzicht in Willamette Valley Pinot Noir

Understanding Willamette Valley Pinot Noir

Als je ooit voor Oregon Pinot Noir hebt gewinkeld, heb je waarschijnlijk gemerkt dat de meeste flessen op de plank uit de Willamette -vallei komen. Gegeven 90 procent van de geproduceerde wijn is gemaakt van deze dunne huid Rood Druif, het is eerlijk om te zeggen dat Pinot aan Willamette is, omdat Tequila voor Jalisco is.

U hebt echter waarschijnlijk ook een sub-appellatie opgemerkt, aangeduid als een genest Amerikaans wijnbouwgebied (AVA), op het etiket vermeld en zich afgevraagd over de implicaties ervan. Hoe verschilt een wijn van Yamhill Carlton bijvoorbeeld van Chehalem Mountains? Hoe zal een wijn van Eola-Amity Hills smaken? En zijn deze onderscheidingen merkbaar genoeg in het glas om te zorgen?

Nou ja, ja en nee. Als je van Pinot houdt, zul je waarschijnlijk genieten van zo ongeveer alles wat in de Willamette is gemaakt. De wijnen tonen parfum, elegantie en balans, en vallen ergens tussen Californië en Bourgogne. Er zijn echter belangrijke redenen om de oprichting van geneste Avas te rechtvaardigen, aangezien er meer aan wijn is dan alleen de druif. Bodem, microklimaat, dagverschuiving (verschil tussen dag- en nachttemperaturen), hoogte en zelfs klonen alle invloed op de smaak en structuur van het eindproduct. En dat is voordat de wijnmaker het fruit in de wijnmakerij in handen krijgt.

Dus als je je ooit hebt afgevraagd over de zes belangrijke Willamette Avas, is hier een steno -gids voor wat je kunt verwachten de volgende keer dat je een fles van één serveert tijdens het diner.

Chehalem Mountains

Chehalem bestaat uit een heuvelketen, ongeveer 20 mijl lang en 5 mijl breed, in het noorden van de vallei. Vanwege de diversiteit in bodem, hoogte en blootstelling zijn generalisaties over de wijnen van Chehalem Ava moeilijk te maken. Te weten, de Ava is begonnen zich te verdelen in kleinere subzones, bijvoorbeeld Ribbon Ridge (hieronder). Bodems omvatten vulkanisch basalt dat bekend staat als Jory, Loss bekend als Laurelwood en Marine Sedimentary en Alluviaal bekend als Willakenzie.

Wijnprofiel: Druiven geplant in loes kunnen rijpkijzers geven, grotere wijnen die aards zijn met Rood en blauw fruit. Druiven geplant op Willakenzie geven zwarte kersen, zwarte bes en cola -biljetten. Pinot Gegroeid op Jory kan kersentaart en kruiden oproepen. Sommigen callchehalem de Volnay of Morey-Saint-Denis van Oregon.

Wijngaarden om te vinden: Adelsheim, Alloro, Ponzi, Raptor Ridge


Lint Ridge Ava

De kleinste van de geneste Avas, Ribbon Ridge is een subset van de Chehalem -bergen en werd grotendeels afgebakend op zijn uniforme Willakenzie -bodems. Deze warmere grond heeft de neiging om uit te drogen en kan bijdragen aan vroege rijping van druiven. Het klimaat is meestal warmer dan andere AVA's.

Wijnprofiel: Veel Rood Fruit, veenbessen, kaneelstick en robijnroffen grapefruit. Wijnen hebben veel energie, levendigheid en schoonheid met een groot potentieel voor complexiteit en nuance. Sommigen noemen het de Chambolle-Musigny van Willamette.

Wijngaarden om te vinden: Beaux Freres, bakstenen huis


Dundee Hills Ava

Dundee Hills is de meest erkende en toegekend van alle Avas. De strook wijngaarden ligt ten noorden van de stad Dundee en geniet van een iets warmer klimaat dan de andere Avas. De locatie achter McMinville, die de volledige dupe van de Van Duzer Winden ontvangt, betekent dat de wreedheid van de wind is teruggebracht van een leeuw naar een luchtig lam tegen de tijd dat het in Dundee komt. Vanwege de verhoging zitten wijngaarden boven de mistlijn, wat verder bijdraagt ​​aan warmere wijngaardlocaties. Bodems zijn goed doorlatende, ijzerrijke Jory geplant met veel van de oudste wijnstokken van de vallei.

Wijnprofiel: Rood Cherry Cola, kauwtabak, kaneel, kruidnagel, rokerig met incidentele ijzeren karakter en het volledige spectrum van bessenvruchten.

Wijngaarden om te vinden: Eyrie Vineyards, Archery Summit, Domaine Serene


Yamhill-Carlton Ava

Dit is een relatief grote AVA die onderscheidt, voor het feit dat de meeste wijngaarden in een regenschaduw zitten die door de kustbereik en het Chehalem -gebergte wordt gegooid. De grond is goed doorlatende en overwegend sedimentair. Omdat de regio wordt omsloten door bergen, krijgt het niet de verkoelende invloed van wind en is het daarom warmer. Het klimaat gecombineerd met warme sedimentaire bodems, betekent dat Yamhill Carlton-fruit meestal sneller rijpt, een lagere natuurlijke zuurgraad heeft en resulteert in robuuste, blauw-frute wijnen. Wijngaard om te weten: Shea.

Wijnprofiel: Typische smaken zijn Damson Plum, Blueberry, Coffee en Tobacco. De wijnen zijn vaak pluche en rijp, het effect overdreven door lagere zuurgraad. De wijnen kunnen hogere alcohol, een glycerine -zoetheid en zwaarder gehemelte hebben. Het gebruik van eiken is gebruikelijk en hogere alcohol leidt tot meer extractie van de eikenkarakteristieken, met name in de vorm van een mokka -noot in de wijn. Wijnen worden vaak 'gespierd' genoemd.

Wijngaarden om te vinden: Ken Wright Cellars, Lenné Estate, Craft Wine Co.


McMinville Ava

Als u op zoek bent naar vergelijkingen om een ​​hoed op te hangen, kan een regio slechter doen dan de Islay Scotch van Oregon, of de nuits-Saint-Georges van de Willamette. De locatie van McMinville, ten westen van de stad McMinnville in The Coast Range Foothills aan de rand van de van Duzer Corridor, zorgt voor sterke windinvloed. Ocean Breezes houden druiven koel 's middags, wat op zijn beurt helpt de natuurlijke zuurgraad te behouden. En wijnen hebben vaak een rokerige notitie. Bodems zijn oud en complex, een mengsel van sedimentair en basalt. Wijngaard om te weten: Momtazi

Wijnprofiel: Diep van kleur, met een sterke ruggengraat van tannines en zuurgraad. Fruit leunt naar pruimen en het zwarte bessenspectrum, vermengd met kruiden en aardse smaken. Vaak een rokerige notitie, vandaar de verwijzing naar Islay.

Wijngaarden om te vinden: Yamhill Valley Vineyards, Youngberg Hill


Eola-Amity Hills Ava

Net als McMinville ervaart Eola-Amity het volledige effect van de van Duzer Corridor Winden, waardoor de appellatie een koeler klimaat wordt verleend dat bijdraagt ​​aan kleinere bessen met dikkere huiden. De bodem is een mix van Rood Vuil en vulkanisch basalt dat concentratie en diepte aan de wijnen geeft. Wijngaarden om te weten: Zenith en Temperance Hill.

Wijnprofiel: Bekend om kruidigheid; Flavours leunt naar pruimen, krenten en theeblad. Gestructureerde tannines en hoge zuurgraad geven deze wijnen het vermogen om te verouderen. Goed gedaan, Eola-Amity kan Gevrey-Chambertin oproepen.

Wijngaarden om te vinden: Bethel Heights, Cristom, Walter Scott