Deze site biedt beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen 0

Er zijn geen producten meer te koop

Products
Koppel met
Subtotaal Vrij
Cart buttons
Verzending, belastingen en kortingscodes worden berekend bij het afrekenen

Uw winkelwagen is leeg

Gestoofde kippendijen met veerwten, citroen en prei gecombineerd met chablis

Braised Chicken Thighs IMG

Terwijl de winter achteruitgaat, onthult de eerste scheuten van de lente, zoek naar lichtere gerechten die bij de gelegenheid passen. Aangezien boerenmarkten nog niet overlopen, blijf dan bij de eerste groenten van het seizoen: Spring Peas. Deze mooie kleine orbs moeten worden voorbereid zodat hun smaak kan schijnen: eenvoudig. Lemon Zest geeft zippy smaakhoogtepunten, terwijl prei en knooppaddestoelen een hartige basis bieden voor de spitterende witte wijnsaus. Geroosterde kippendijen zijn altijd een gemakkelijk te kook, sappig medium om te schilderen.

Te koppelen: Chablis

Terwijl de veer een welkome wending in temperatuur markeert, zoek je naar een levendig wit dat bij de gelegenheid past. Met dit gerecht zal een gerichte, flinty Chablis mooi samenwerken met de citroen en erwten, terwijl het voldoende gewicht levert om de geroosterde kip in evenwicht te brengen.

Flessen om te vinden: Chablis loopt het gamma van eenvoudig naar buitengewoon. De sleutel is budget, hoewel Chardonnay van Cote D'Or, Chablis een goede waarde vertegenwoordigt. Zoek iets van William Fèvre - Dit merk maakt goed, quaffable Petit Chablis op Premier en Grand Cru -wijnen.

Dient 4

Totale tijd: 1 uur

Ingrediënten

Kippendijen

8 kippendijen, skin-on en bot-in

2 eetlepels druivenpitolie, of een andere olie met een hoog rookpunt

3 prei, schoongemaakt en gesneden

3 kruidnagel knoflook, fijn gehakt

1 ½ kopjes knop champignons, ruwweg gehakt

2 kopjes verse erwten, geschoten (ongeveer 2 pond pods)

1/2 kop droge witte wijn of chablis serveert met gerecht (behalve Grand Cru!)

1 1/2 kopjes low-natrium kippenbouillon

1-2 eetlepels maïzena, indien nodig

2 eetlepels vers citroensap

1 eetlepel fijn geraspte citroenschil, verdeeld in de helft

3 eetlepels gehakte peterselie

Koosjer zout, voor kruiden

Verse gemalen zwarte peper, voor kruiden

Routebeschrijving:

Op middelhoog vuur, warme 2 eetlepels druivenpitolie in een grote Nederlandse oven. Doe de kippendijen droog met een papieren handdoek, bestrooi met zout en peper en voeg vervolgens toe aan de pan in batches van vier om te schroeien, de huidzijde eerst naar beneden. Kook dijen tot ze aan alle kanten bruin zijn, 12-14 minuten.

Terwijl kip kookt, maak de prei schoon. Snijd in de lengte in tweeën en scheiden zachtjes zonder volledig uit elkaar te trekken, om vuil uit te spoelen met koud water. Het donkergroene deel weggooien, de resterende witte en lichtgroene secties in ½ inch half-Moons snijden en opzij gezet.

Nadat de kip bruin is, haal je uit de Nederlandse oven met een tang, plaats je op een keukenpapierhuid naar boven en zet je opzij. Giet de helft van het kippenvet af. Zet het vuur laag en voeg prei toe in een enkele laag met verschillende goede snufjes zout en zwarte peper. Sauteer 7-8 minuten en voeg vervolgens knoflook en champignons toe. Blijf bak tot prei en knoflook goudbruin zijn, nog eens 6-7 minuten. Voeg erwten toe en kook tot het net is opgewarmd en nog steeds stevig. Schraap het pre-pea-mengsel uit en zet opzij.

Voeg wijn en kippenbouillon toe en breng aan een lage sudderen. Zet kippendijen erin, huidzijde omhoog. Dek af met deksel en kook zachtjes tot de dijen gaar zijn, ongeveer 12-13 minuten. Haal de kip uit de pot en deel over vier platen. Bedek om warm te blijven.

Voeg een snufje zout en zwarte peper toe om te proeven. Kook bouillon tot het verminderd met 1/3. Voeg voor een dikkere saus 1-2 eetlepels maïzena-waterslurry toe en roer. Lagere temperatuur en voeg de helft van de citroenschil, het citroensap, het pre-pea-mengsel toe en roer 3-4 minuten.

Schep Leek-Pea-saus over kip. Top met resterende citroenschil. Bestrooi met peterselie. Dienen.