Deze site biedt beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen 0

Er zijn geen producten meer te koop

Products
Koppel met
Subtotaal Vrij
Cart buttons
Verzending, belastingen en kortingscodes worden berekend bij het afrekenen

Uw winkelwagen is leeg

5 tips voor het opzetten van een vergelijkende proeverij

winter red wine vineyard

Wat voor soort wijndrinker je ook bent-de informele enthousiaste, de gepassioneerde kenner of de persoon die hier en daar een glas bestelt-de sleutel tot beter begrijpen van wijn is met wat praktische proeverij. Wijnproeverij is een ervaring geworteld in de zintuigen - het zien, ruiken en proeven van verschillen tussen het ene rassen en de andere is de beste manier om nuances van verschillende flessen te begrijpen.

Volgens onze vriend Nicole Dalton van Druiven chic, "U kunt urenlang online besteden aan het online lezen van wijnboeken en artikelen, maar zonder uw zintuigen te openen en de wijn uit de eerste hand te proeven, is het moeilijk te begrijpen waarom en wat u ervaart." Ze voegt eraan toe: "Ik zou bijvoorbeeld nooit het lichaam of 'mondgevoel' van een wijn kunnen begrijpen totdat [vergeleken met een wijn] aan de andere kant van het spectrum."

Met begeleiding van Nicole en Meester Sommelier Michael Meagher, we hebben een lijst met tips samengesteld voor het uitvoeren van uw eigen side-by-side proeverij thuis. Gebruik ze om uw wijnkennis te verbreden en te verkennen door de Schenken met Coravin.

5 tips voor het creëren van vergelijkende proeverijen thuis

Sidather-side proeven wijnen is een geweldige kans om uw eigen smaakpapillen beter te begrijpen en uw wijnkennis te laten groeien. Wanneer u een proeverij opstelt, kiest u wijnen die vergelijkbaar zijn, maar anders. Dat betekent dat je misschien twee pinot noirs uit verschillende regio's, of twee vergelijkt Rood Wijnen uit dezelfde regio in Italië. Andere dingen om tegen te vergelijken zijn hoogtes, jaargangen (d.w.z. in welk jaar de wijn werd geoogst), of de wijn nu hakte was of niet, en verschillende niveaus van zoetheid in sprankelende wijnen. Er zijn zoveel mogelijkheden om, als Michael Deelt: "Speel rond, heb wat plezier en verken de wereld van wijn één smaak tegelijk."

1. Gebruik wijnglazen van dezelfde grootte - universele glazen werken.

Er zijn veel verschillende wijnglazen die er zijn - sommigen beweren de beste te zijn voor rood, anderen suggereren Bourgogne"Of" Best Glass voor Riesling. "Ongeacht wat u kiest, zorg ervoor dat u wijnen gelijke behandeling geeft. Deze betekent dat hetzelfde type glas wordt gebruikt voor de twee wijnen die u vergelijkt. Volgens Michael werkt een universeel glas hier perfect .

2. Zorg ervoor dat uw bril schoon en aromavrij is.

Dingen zoals vaatwasser Detergentia, kasten of wijnresten kunnen de proefervaring weggooien. Zorg ervoor dat uw glaswerk schoon en aroma-vrij is voor u Schenken. Om dit te waarborgen, houd het glas aan het licht vast, geef het een snuifje en geef het - indien nodig - het een snelle wasbeurt en droog.

3. Gebruik uw Coravin-wijnbewaarsysteem naar Schenken 1 tot 1,5 ounce glazen.

Gebruik jouw Coravin-wijnbewaarsysteem – Timeless, Pivot, of Sparkling - naar Schenken 1 tot 1,5 gram wijn naar smaak. Dit is een geweldige manier om te verkennen zonder zich aan de hele fles te binden. Punt: 1-ounce Schenken is iets minder dan een shotglas.

4. Blijf georganiseerd en houd uw wijnen bij. Behandel beide wijnen ook hetzelfde - consistentie is de sleutel.

Houd uw wijnen bij! Je leert niet alles als je vergeet wat er in het glas zit. Gebruik een sticker- of droge-serase marker om flessen en glazen te markeren als u meerdere proeft of tenminste de fles en glazen dicht bij elkaar houdt. Als het gaat om het behandelen van wijnen, gaat dit verder dan het glas. Het helpt om rood, blanken samen te proeven en mousserende wijnen samen. Zorg er vervolgens voor dat uw wijnen vergelijkbare temperaturen zijn.

5. Wirl, snuif en neem een ​​pauze. Smaken langzaam.

Nu is het tijd voor de daadwerkelijke proeverij. Voordat u geniet, neemt u even de tijd om naar uw wijn te kijken. We raden aan om een ​​wit stuk papier bij de hand te hebben om de kleur te inspecteren. Hier is hoe: Kantel je glas op zijn zijkant en houd het over het witte papier. Maak notities (mentaal of fysiek) over de tint en dekking (volle wijnen zijn dieper van kleur en ondoorzichtig). Volgende, geur! Wervelen en snuiven je glas en probeer de proefnotities op te pakken. Hoe meer je oefent, hoe gemakkelijker dit wordt. Eindelijk, nip langzaam. Proef één wijn en laat de ervaring blijven hangen. Houd na een minuut of zo een slokje water en proef een andere wijn. Probeer de verschillen op te pakken als het gaat om zuurgraad, droogheid en smaak.

Om te zorgen voor de ultieme vergelijkende proeverij Coravin-wijnbewaarsysteem, volop capsules.