Coravin Timeless Systemen

Kies een onderwerp

  • Hoe gebruik je Coravin
  • Hoe Coravin-systemen werken
  • De verschillen tussen systemen
  • Verzorging & reiniging van het systeem
  • Lastig uitschenken
  • Lekproblemen
  • Problemen met invoeren & verwijderen
  • Schuim & troebelheid
  • Problemen met het gas van het systeem

Terug naar boven

Hoe gebruik je Coravin

Een close-up van een vrouw die rode wijn in een glas schenkt met een Coravin-wijnbewaarsysteem.

Hoe gebruik je Coravin


Terug naar boven

Hoe Coravin-systemen werken

Wat is een Coravin-wijnbewaarsysteem?

Met het Coravin-wijnbewaarsysteem kun je wijn uit een fles schenken zonder de kurk te moeten verwijderen. Of je nu een slokje, een glas of meer wilt, jouw laatste glas smaakt altijd net zo lekker als het eerste - al is het weken, maanden of zelfs jaren later. Corvin heeft ook een schroefdopaccessoire ontwikkeld waarmee wijnliefhebbers tot drie maanden van flessen kunnen genieten die met een schroefdop zijn afgedicht.

De serie Coravin Timeless-wijnbewaarsystemen bestaat uit de Model Three, Model Five, Model Six, Model Eleven, Timeless Three, Timeless Six, etc.

Hoe werkt een Coravin-wijnbewaarsysteem?

Het Corvin-wijnbewaarsysteem is gebruiksvriendelijk - je plaatst hem, kantelt en schenkt. Druk kort op de hendel om de lucht uit de naald te verwijderen. Plaats het Coravin-wijnbewaarsysteem bovenop de fles en duw de naald door de kurk. Coravin werkt op alle niet-mousserende wijnen die met een kurk zijn afgedicht. Kantel de fles tijdens het gieten alsof je uit een geopende fles schenkt. Bij onze traditionele systemen druk je kort op de hendel om de fles onder druk te zetten. Laat de hendel los om wijn in je glas te schenken. Bij de Model Eleven kantel en schenk je. Kantel de fles terug om het schenken te stoppen. Verwijder de naald om het systeem weer rechtop te zetten. De kurk dicht zichzelf van nature af en blijft je wijn beschermen, al duurt het weken, maanden of zelfs jaren.

Waarom zijn Coravin-systemen anders dan andere wijnbewaarsystemen?

Bij andere wijnbewaarsystemen moet je de kurk verwijderen. Daardoor kan er zuurstof bij de wijn en begint het oxidatieproces. Coravin-systemen schenken wijn uit zonder de kurk te moeten verwijderen, waardoor er nooit zuurstof bij de wijn in de fles komt en het maanden of zelfs jaren beschermd kan zijn.

Coravin biedt ook het Pivot™-wijnbewaarsysteem aan, waarmee je de levensduur van je dagelijkse glas wijn kunt verlengen. Voor flessen die je gedurende de dag of week wilt leegdrinken, zorgt de ingenieuze combinaties van de Pivot Stopper en het apparaat ervoor dat de overige wijn tot wel 4 weken houdbaar blijft, waardoor je ervoor zorgt dat je laatste glas net zo lekker smaakt als het eerste.

Wat voor tests zijn gedaan om te bewijzen dat het Coravin-systeem daadwerkelijk werkt?

Coravin voert regelmatig blinde smaaktests uit met wijnprofessionals van flessen die eerder zijn gebruikt met het Coravin-systeem en vergelijken dit met controleflessen van hetzelfde geval. Meer dan 500 wijnprofessionals hebben aan deze proeven deelgenomen. Zij hebben geen verschil kunnen merken tussen eerder gebruikte flessen en niet-aangeraakte controleflessen. Vooraanstaande restaurants van over de hele wereld vertrouwen nu hun wijn-per-glas-programma toe aan het Coravin-systeem. Bekijk hier de Coravin 3-jaars blinde testvideo. Vooraanstaande restaurants van over de hele wereld vertrouwen nu hun wijn-per-glas-programma toe aan het Coravin-systeem.

Hoe lang blijft de wijn goed?

Als de Coravin goed wordt gebruikt, blijft de wijn zich op dezelfde manier ontwikkelen alsof de Coravin nooit gebruikt zou zijn.


Terug naar boven

De verschillen tussen systemen

Wat zijn de verschillen tussen de modellen Coravin Timeless ?

Alle Coravin-wijnbewaarsystemen zijn voorzien van dezelfde gepatenteerde technologie, waardoor je een glas wijn kunt uitgieten zonder de kurk te moeten verwijderen. Of je nu een wijnliefhebber bent of wijnprofessional, er is altijd een Coravin die bij je past. Raadpleeg deze handige grafiek om systemen te vergelijken.


Terug naar boven

Verzorging & reiniging van het systeem

Moet ik mijn Coravin-systeem schoonmaken?

Ja. We raden je aan jouw Coravin-systeem in topconditie te houden door het regelmatig schoon te maken.

Voor Model One, Model Two, Model Two Elite en Limited Edition klik hier voor de schoonmaakinstructies.

Voor Model Three, Model Five en Model Six, klik hier voor de schoonmaakinstructies.

Voor Timeless Eleven, klik hier voor de schoonmaakinstructies.

Kan ik reizen met mijn Coravin-systeem?

Alle Coravin-wijnsystemen zijn toegestaan voor reizen in de lucht, zolang ze maar geen Coravin-capsule bevatten. Je kunt tot 4 capsules meenemen in je handbagage, maar dit varieert per luchtvaartmaatschappij. Controleer dit voordat je gaat reizen. Er kunnen beperkingen zijn per land.

Coravin-capsules kunnen hier worden besteld zodat ze direct naar jouw bestemming worden verzonden.


Terug naar boven

Lastig uitschenken

Ik probeer uit te schenken, maar er komt niets uit. Wat moet ik doen?

Je moet meerdere dingen controleren als je problemen ondervindt met het uitschenken van wijn. Verwijder het Coravin-wijnsysteem van de fles en druk kort op de hendel. Als je gas hoort ontsnappen, dan komt er gas vrij en is de naald ook vrij - het probleem is waarschijnlijk dat het Coravin-systeem niet goed op de fles zit en dat de naald niet door de sluiting heen is gegaan.

Als je GEEN gas hoort ontsnappen nadat je kort op de hendel hebt gedrukt, kan je gas op zijn of kan je naald verstopt zijn met kurkdeeltjes. Om te controleren op een verstopte naald, schroef je de naald los van het Coravin-systeem en druk je nogmaals kort op de hendel. Als je gas hoort stromen, kan het zijn dat je naald verstopt is met enkele kleine kurkdeeltjes. Raadpleeg Een verstopte naald reinigen of klik hier om onze instructievideo te bekijken.

Als je GEEN gas hoort stromen zodra de naald is verwijderd, heb je mogelijk geen gas meer en heb je een nieuwe Coravin-capsule nodig.

Als geen van deze oplossingen werkt, raadpleeg je de klantenservice via 020 3608 9115 of csr_eu@coravin.com voor hulp..


Terug naar boven

Lekproblemen

Tijdens het uitschenken merkte ik dat er wijn uit de Coravin of de kurk lekt. Hoe komt dat?

1. Door een losse naald kan er wat wijn lekken of druppelen tijdens het uitschenken. Controleer of de naald goed op de Coravin-eenheid is bevestigd. Je kunt dit controleren door de greep van de naald tegen de klok in te draaien tot er geen speling meer is.

2. Als je de fles al eerder hebt gebruikt in combinatie met jouw Coravin, dan kan het zijn dat de kurk lekt omdat je het Coravin-systeem hebt gebruikt met een synthetische sluiting. Hoewel de Coravin-naald hier niet door beschadigd raakt en je er gewoon wijn mee kunt uitschenken, dicht de kurk zichzelf niet opnieuw af en kan er oxidatie optreden. Als je een fles hebt gebruikt met een synthetische sluiting, bewaar deze dan rechtop.

3. Als je een fles gebruikt met een natuurlijke kurk die onder kamertemperatuur is of gekoeld, dan duurt het wat langer voor de kurk zichzelf opnieuw afdicht. Dit betekent echter niet dat zuurstof de fles binnendringt tijdens het afdichtproces, want de Argon in de fles blijft je wijn beschermen.

4. Het kan voorkomen dat een kleine hoeveelheid wijn in de Coravin-naald blijft zitten, tussen de kurk en de folie, zodra je het Coravin-systeem van de fles haalt. Deze overtollige wijn kan soms vanonder de folie weglekken, ondanks dat de kurk volledig is afgedicht.

5. Als je een fles opent met een natuurlijke kurk die in slechte staat is, dan dicht deze mogelijk niet volledig opnieuw af en kan gaan lekken.

Na het uitschenken merkte ik dat er wijn uit de bovenkant van de Coravin of de kurk lekt. Hoe komt dat?

Dat komt doordat een restje wijn in de naald en de naald zelf die in de kurk zit, waardoor het soms drupt. Dit is normaal. Als je een vloeiende stroom wijn hebt, dan geeft dit aan dat de wijn is gebotteld met een synthetische kurk die zichzelf niet opnieuw afdicht.


Terug naar boven

Problemen met invoeren & verwijderen

Het is lastig om het Coravin-systeem in wijnflessen in te voeren en er weer uit te verwijderen Wat moet ik doen?

Als je Coravin-systeem door de tijd heen lastiger door de sluiting heen te duwen is, kan de coating op de naald versleten zijn. Bekijk de punt en controleer op slijtage of schade. Als de niet-plakkende coating is versleten en eerder een zilveren kleur dan een zwarte kleur achterlaat, dan heb je een nieuwe naald nodig. Vervangende naalden bestel je hier.


Terug naar boven

Schuim & troebelheid

Waarom lijkt de wijn te schuimen als ik uitschenk met mijn Coravin-systeem?

Controleer of de fles is gekanteld zodat de tuit lager is dan de basis van de fles en of de punt van de naald in de fles altijd ondergedompeld is in de wijn. Als de punt van de naald niet ondergedompeld is, zal een mengeling van Argon en wijn uit de fles stromen, wat tot het schuimen leidt. Voor optimaal uitschenken giet je aan de binnenrand van het glas omdat je hiermee spatten en belletjes in de wijn voorkomt.

Als ik met mijn Coravin-systeem schenk, zie ik dat er zich soms een wolkje vormt in de fles. Hoe komt dat?

Als je klaar bent met uitschenken en de fles weer rechtop houdt, zal de binnenkant van de fles van een hoge naar een lage druk gaan en dat kan een wolkje veroorzaken, maar deze verdwijnt snel. It is normaal en heeft geen invloed op de overige wijn.


Terug naar boven

Problemen met het gas van het systeem

Mijn Coravin-systeem lijkt haar gas niet lang vast te houden. Wat moet ik doen?

Zorg ervoor dat je de capsulehouder zo snel en stevig mogelijk aandraait op het systeem; er mag geen speling meer zijn in de houder.

Zorg er ook voor dat je alleen het gas verbruikt dat je nodig hebt voor hetgeen dat je wilt uitschenken. Als je klaar bent met uitschenken en de fles weer rechtop zet en je een lang, sissend geluid van het gas hoort, dan heb je teveel gas gebruikt voor de uitgeschonken hoeveelheid en komt het gas vrij in de lucht en gaat verloren. Als je bijna klaar bent met uitschenken, hoor je een lichte "psst” gas, als je überhaupt iets hoort. We raden je aan meerdere keren kort op de hendel te drukken om het uitschenken goed te bedienen en je gas optimaal te gebruiken.