Kies een onderwerp

  • Pivot®-wijnbewaarsysteem
  • Hoe Pivot werkt
  • Verzorging & reiniging van het Pivot
  • Over de Pivot Stopper
  • Wijnsoorten en wijnbehoud
  • Garantie
  • Problemen oplossen

Terug naar boven

Pivot®-wijnbewaarsysteem

Wat is het Pivot® Wijnbewaarsysteem?

Het Pivot-wijnbewaarsysteem is een prachtig, nieuw wijnbewaarsysteem waarmee je de levensduur van jouw dagelijkse glaasje wijn kunt verlengen.  Voor flessen die je gedurende de dag of week wilt leegdrinken, zorgt de ingenieuze combinaties van de Pivot Stopper en het apparaat ervoor dat de overige wijn tot wel 4 weken houdbaar blijft, waardoor je ervoor zorgt dat je laatste glas net zo lekker smaakt als het eerste.

Het Pivot-systeem is gebruiksvriendelijk en werkt met elke niet-mousserende wijn, ongeacht het type sluiting: natuurlijke kurk, synthetische kurk, een glazen kurk of een schroefdop. Open simpelweg de fles en schenk meteen in met de Pivot Stopper. Schenk een glas Cabernet in aan het einde van een lange dag of combineer jouw favoriete Riesling met je afhaalmaaltijd op dinsdag. De keuze is aan jou.

Waarom is het Pivot-systeem anders dan andere Coravin-systemen?

Alle Coravin-systemen bieden je de mogelijkheid om van wijn te genieten zoals jij wilt, zonder dat je de hele fles leeg hoeft te drinken. Het belangrijkste verschil tussen het Pivot-systeem en de andere Coravin-systemen zit hem in de werking en hoe lang je jouw wijn kunt bewaren.
Met het Pivot-systeem open je een fles en vervang je de originele sluiting door de speciaal ontworpen Pivot stopper. Vervolgens wordt het Pivot-apparaat door de Stopper heen ingevoerd om wijn te kunnen schenken. Het Pivot-systeem werkt met elke fles niet-mousserende wijn, ongeacht het type sluiting. Omdat de fles is geopend, zal de wijn tot 4 weken vers blijven. Voor de dagelijkse wijn is dit meer dan genoeg tijd om de fles leeg te drinken, want je weet dat je laatste glas net zo lekker smaakt als je eerste. Alle andere Coravin-systemen zijn voorzien van een naald die door de natuurlijke kurk heen wordt gevoerd, waardoor je wijn schenkt zonder de fles te openen. Omdat de fles dicht blijft, zal de overige wijn nog jaren lekker zijn en zelfs verder rijpen in de fles, zoals de wijnmaker het ook bedoeld heeft. Voor wijnflessen met schroefdop kunnen deze systemen worden gebruikt met het Coravin-schroefdopaccessoire, waardoor je het nog drie maanden kunt bewaren. Deze modellen zijn perfect voor het schenken van speciale flessen wijn, voor het proeven van wijn naarmate het verder rijpt of om je wijnvoorraad thuis uit te breiden zonder je zorgen te maken om wanneer je de fles echt leeg drinkt.

Waarom is het Pivot-systeem anders dan andere wijnbewaarsystemen?

Veel andere systemen verwijderen de lucht die de fles reeds is binnengekomen. Daardoor kun je de wijn slechts enkele dagen bewaren. Als de Pivot goed wordt gebruikt, dan zal deze het uiterlijk, het aroma en de smaak van de wijn tot wel 4 weken behouden. Het verzorgt het allerbeste kortdurende wijnbehoud op de markt.


Terug naar boven

Hoe Pivot werkt

VID Thumbnail pivot-QSG

Pivot gebruiken

Hoe werkt het Pivot-systeem?

Heel eenvoudig! Openen - invoeren - kantelen - schenken
Open de fles wijn door de kurk te verwijderen met een kurkentrekker of door de dop open te draaien.
Vervang de kurk of schroefdop direct door de Pivot Stopper, waarbij je ervoor zorgt dat de dop van de stopper open is en dat de stopper en de hals van de fles beide droog zijn.
Om te schenken, plaats je het Pivot-apparaat in de stopper tot deze vastklikt.
Kantel de fles zodat de tuit over het wijnglas hangt en houd de knop op het apparaat ingedrukt.
Als je klaar bent, laat je de knop los en wacht je tot de wijn niet meer uit het mondstuk vloeit.
Zet de fles weer rechtop en verwijder het apparaat door hem recht omhoog en eraf te trekken. Sluit de dop van de stopper meteen.

Wat voor tests zijn gedaan om te bewijzen dat het Pivot-systeem daadwerkelijk werkt?

Alle producten van Coravin ondergaan talloze rigoureuze interne en externe tests om de prestaties te controleren. Dit omvat tests met verscheidene soorten wijn en verschillende bewaartemperaturen en posities. Om de bewaarprestaties te bepalen, voeren we blinde smaaktests uit van “geopende” flessen en nieuwe controleflessen uit dezelfde kist wijn, met verschillende tijdsintervallen. Door deze tests uit te voeren, hebben we herhaaldelijk bewezen dat het Pivot-systeem wijn tot 4 weken bewaart op basis van goed gebruik en goede bewaaromstandigheden.
Buiten onze interne tests, zijn we er trots op dat wij met vooraanstaande professionals uit de wijnindustrie samenwerken om onze producten thuis te testen en ons feedback te geven. Daardoor kunnen wij onze labresultaten bevestigen door levensechte ervaringen.

Moet ik de kurk verwijderen als ik de Pivot gebruik?

Ja, verwijder de kurk met een kurkentrekker en vervang deze direct door de Pivot Stopper.

Heb je een Coravin-naald nodig voor het Pivot-systeem?

Nee. De Pivot is voorzien van een wijnbuisje waardoor de wijn via de stopper makkelijk uitgeschonken kan worden.

Worden er in de Pivot dezelfde Coravin Pure™-capsules gebruikt?

Ja, in het Pivot-systeem worden dezelfde, betrouwbare Coravin Pure™-capsules gebruikt als in originele Coravin-systemen.

Unscrewing the Capsule Cup on the Pivot Wine Preservation System

Vervang de Capsule | Pivot® Wijn Bewaarsysteem

Hoe vaak kan ik schenken met één capsule?

Met het Pivot-systeem kun je ongeveer 20 schenkbeurten van 150 ml per capsule schenken. Om optimaal te schenken, druk je kort op de knop en laat je de wijn vloeien. Als je net iets meer wilt, druk dan nog een keer kort op de knop.


Terug naar boven

Verzorging & reiniging van het Pivot

Stream of water flowing into the spout of the Pivot Wine Preservation System

Reinigen van het Pivot® Wijn Conserveringssysteem

Moet ik het Pivot-systeem schoonmaken?

We raden je aan je Pivot-systeem regelmatig schoon te maken om je wijnervaring te verbeteren.

Hoe maak ik het Pivot-systeem schoon?

Laat gedurende enkele seconden een straaltje water door de tuit stromen. Laat het water uit het buisje stromen. Verwijder uit het water en druk kort op de knop om eventuele druppels weg te halen.

Droog af met een zachte doek.

BELANGRIJKE OPMERKING: HET PIVOT-SYSTEEM NIET ONDERDOMPELEN IN WATER EN NIET IN DE VAATWASSER DOEN

Kan ik het Pivot-systeem in de vaatwasser doen?

Nee - om het Pivot-systeem schoon te maken, laat je gedurende enkele seconden een straaltje water door de tuit stromen. Laat het water uit het buisje stromen. Verwijder uit het water en druk kort op de knop om eventuele druppels weg te halen. Droog af met een zachte doek


Terug naar boven

Over de Pivot Stopper

Waarom moet de stopper drogen voor gebruik?

De stopper moet droog zijn zodat er een goede afdichting in de hals van de fles mogelijk gemaakt wordt.  Zorg ervoor dat de siliconen ringen en de binnenkant van de fles helemaal droog zijn voordat je hem invoert.

Kan de Pivot Stopper opnieuw worden gebruikt?

Verwijder de stopper als de fles leeg is. Maak de stopper schoon door het gedurende enkele seconden te spoelen met een straaltje water. Schud overtollig water uit de dop van de stopper. Droog af met een zachte doek. Controleer of de siliconen ringen van de stopper helemaal droog zijn voordat je hem in een nieuwe fles invoert.
De stopper gaat tot 1 jaar mee.

Hoe vaak kan ik de Pivot Stopper gebruiken?

Er is geen maximumaantal. Je zou de Pivot Stopper jarenlang moeten kunnen gebruiken. Net als bij alle siliconen afdichtingen, kunnen deze uiteindelijk wel slijten en minder goed afdichten. Dan is het tijd om je stopper te vervangen.


Terug naar boven

Wijnsoorten en wijnbehoud

Hoelang gaat wijn mee als je de Pivot gebruikt?

Er zijn talloze factoren die van invloed zijn op het bewaren van wijn, waaronder de temperatuur, blootstelling aan licht en het soort wijn. Bovendien zijn sommige wijnsoorten delicater dan andere. Als het Pivot-systeem goed wordt gebruikt en bewaard, dan zal deze het uiterlijk, het aroma en de smaak van de wijn tot wel 4 weken behouden.

Wat voor soorten wijn/wijnflessen werken met de Pivot?

Het Pivot-systeem kan op alle niet-mousserende wijnflessen en flesvormen worden gebruikt. Het is getest op standaard flessen van 750 ml en 1,5 L (Magnum). Het is niet ontworpen voor gebruik met grotere flesformaten.

Werkt het Pivot-systeem ook met champagne of mousserende wijnsoorten?

Nee. Het Pivot-systeem is alleen ontworpen voor gebruik met niet-mousserende wijnen.

Hoe bewaar ik mijn wijn nadat ik heb geschonken met het Pivot-systeem?

Na het schenken haal je het Pivot-apparaat van de wijnfles en sluit je direct de dop van de stopper. Bewaar de fles horizontaal in een omgeving waarvan de temperatuur onder controle is, zoals in een koelkast of wijnkoeling.
BELANGRIJKE OPMERKING: Als de wijn niet goed wordt bewaard, dan kan dit invloed hebben op het bewaarresultaat.


Terug naar boven

Garantie

Wordt het Pivot-systeem gedekt door garantie?

Ja – Coravin garandeert dat jouw Coravin-apparaat gedurende één jaar na aankoopdatum bij Coravin of een geautoriseerd reseller van Coravin of partner geen defecten bevat in materiaal en vakmanschap. Wij zullen naar eigen goeddunken een apparaat repareren of vervangen als het niet voldoet aan deze garantie en het op normale wijze is gebruikt en volgens de verzorgingsinstructies. De garantie van Coravin omvat dekking van verlies of schade aan wijn waarvoor het Coravin-product is gebruikt NIET.


Terug naar boven

Problemen oplossen

Het systeem schenkt geen wijn

Mogelijke oorzaak: Geen gas
Oplossing: Controleer of het systeem gas bevat. Druk op de knop van het Pivot-apparaat. Als je geen sissend geluid hoort, vervang je de Coravin Pure™-capsule.

Mogelijke oorzaak: De Pivot moet misschien worden schoongemaakt.
Oplossing: Maak het systeem regelmatig schoon door gedurende enkele seconden een straaltje water door de tuit te laten stromen. Laat het water uit het buisje stromen. Verwijder uit het water en druk kort op de knop om eventuele druppels weg te halen. Droog af met een zachte doek.

Er lekt wijn als ik probeer te schenken

Mogelijke oorzaak: Het Pivot-apparaat is mogelijk niet goed bevestigd op de stopper op de fles.
Oplossing: Het Pivot-apparaat is mogelijk niet goed bevestigd op de stopper op de fles. Je moet een kleine “klik” voelen of horen als het apparaat goed is bevestigd.

Mogelijke oorzaak: De stopper is niet geheel in de fles ingevoerd
Oplossing: Controleer of de siliconen ringen van de stopper en in de binnenkant van de hals van de fles droog zijn voor gebruik en of deze in zijn geheel in de fles is ingevoerd. Er mag geen gat tussen de hals van de fles en de stopper zitten.

De wijn lijkt/druppelt voordat ik begin te schenken en daardoor knoei ik

Mogelijke oorzaak: Zwaartekracht
Oorzaak: Zorg ervoor dat de tuit boven het glas is voordat je de fles kantelt. Door de zwaartekracht kun je druppelen zodra je de fles kantelt.

De wijn wordt te snel geschonken

Mogelijke oorzaak: Er is in eerste instantie teveel gas ingevoerd
Oplossing: Druk korter op de knop om de wijn uit te schenken. Daarna kun je zelf bepalen hoe je schenkt door telkens kort op de knop te drukken, tot je het glas gevuld hebt met de gewenste hoeveelheid.

De stopper past niet in de fles / de stopper zit te los in de fles

Mogelijke oorzaak: De stopper is niet stevig in de fles ingevoerd
Oplossing: Controleer of de siliconen ringen van de stopper en in de binnenkant van de hals van de fles droog zijn. Druk de stopper stevig op zijn plek zodat hij goed vastzit in de fles. Er mag geen gat tussen de hals van de fles en de stopper zitten.

Mogelijke oorzaak: Mogelijk heeft de hals van de fles een zeer ongewone vorm.
Oplossing: De Pivot Stopper is ontworpen en getest voor gebruik op de meeste flessenhalzen die verkrijgbaar zijn, maar wellicht zijn er toch enkele die wij nog niet hebben gevonden. Als je een fles hebt die simpelweg niet werkt met de Pivot Stopper, laat ons dat dan weten zodat wij ons product kunnen verbeteren!

Mogelijke oorzaak: Het formaat wijnfles is te groot
Oplossing:  Het Pivot-systeem kan op alle niet-mousserende wijnflessen en flesvormen worden gebruikt. Het is getest op standaard flessen van 750 ml en 1,5 L Magnum flessen. Het is niet ontworpen voor gebruik met grotere flesformaten.

De Pivot draait als ik probeer te schenken

Mogelijke oorzaak: Het Pivot-apparaat is mogelijk niet goed bevestigd op de stopper op de fles

Oplossing: Controleer of het Pivot-apparaat goed bevestigd is op de stopper op de fles. Je moet een kleine “klik” voelen of horen als het apparaat goed is bevestigd.

De capsulehouder dicht niet af

Mogelijke oorzaak: Het schroefdraad van de capsulehouder moet worden schoongemaakt

Oplossing: Maak tijdens het vervangen van de capsule het schroefdraad van de capsulehouder en op het apparaat schoon met een pluisvrije, vochtige doek. Laat het schroefdraad drogen voordat je de houder terugplaatst.

Ik kan niet 20 keer schenken per capsule

Mogelijke oorzaak: De capsulehouder is niet goed vastgedraaid
Oplossing: Controleer of de capsulehouder stevig is bevestigd en goed is uitgelijnd met het systeem. Maak het schroefdraad van de houder en van het apparaat schoon als je de capsule vervangt.

Mogelijke oorzaak: Er komt meer dan 150 ml per keer uit
Oplossing: Om optimaal te schenken, druk je kort op de knop en laat je de wijn vloeien. Als je iets meer wilt, druk dan nog een keer kort op de knop om de hoeveelheid wijn in te schenken die je wilt!