Elegante tafelschikking met wijnflessen, wijnkoelingen en een wijnkelder op de achtergrond.

Onderhoudend

De ultieme wijnbar bij je thuis creëren

april 24, 2020

Geschreven door George Miliotes, Meester Sommelier en uitbater van Wine Bar George in Disney Springs

We hebben echt een geweldige tijd doorgebracht met George Miliotes, Meester Sommelier en uitbater van Wine Bar George in Disney Springs, terwijl hij met ons op Instagram Live was! Ben je op zoek naar tips en trucs om thuis je eigen, ultieme wijnbar te bouwen? Lees dan verder, want George gaat nog meer manieren met ons delen om het drinken van wijn naar een hoger plan te tillen.

Thuis genieten van een glaasje wijn is het nieuwe normaal geworden. Buiten uitgieten en proeven zijn er nog meer manieren om je wijnervaring bij jou thuis te verbeteren. Van trucjes voor wijnglazen tot temperatuur, volgen hier enkele tips om over na te denken voordat je thuis van je volgende glas wijn gaat genieten.

Meester Sommelier George Miliotes houdt een glas rode wijn vast en staat in een restaurant.

Glazen

Glazen kunnen complex zijn, maar je kunt het allemaal het beste eenvoudig houden. Begin met een standaard tulpglas van (350 ml) om alle wijnen consistent te kunnen proeven, ongeacht de variaties. Dit universele glas is relatief gemakkelijk te vinden gezien alle bedrijven met kwalitatief hoogwaardig glas deze stijl wijnglas aanbieden. Koop een dozijn (of meer) glazen zodat je een serie wijnen met elkaar kunt vergelijken en zo elk glas afzonderlijk kunt proeven. En bewaar er een paar extra voor het geval er eentje stuk gaat.

Om je glazen te bewaren, gebruik je een geurloze kast, anders moet je elk glas met de hand wassen voordat je een wijntje drinkt. Vergeet niet dat verschillende soorten hout ongewenste aroma's kunnen toevoegen aan uw glaswerk.

Als je op zoek bent naar iets dat gemakkelijk schoon te maken is, wees dan niet bang om vaatwasserbestendige glazen te kopen. Ongeacht hoe je je glazen afwast, vergeet niet een kwalitatief hoogwaardige poetsdoek te kopen om het schoonmaken mooi af te werken. Net zoals aroma's van een kast, staan glazen met vlekken ook in de weg van het genieten en proeven van een heerlijk glas wijn.

Vrouw die aan tafel zit waarop fruit ligt en een glas rode wijn staat, die wordt ingeschonken met een Coravin-wijnbewaarsysteem.

Hulpmiddelen

Het ultieme hulpmiddel is natuurlijk een Coravin-systeem. Ik ben fan van Model Three met de SmartClamps. Het mooie aan wijn is genieten van de fles waar ik zin in heb en Coravin is het accessoire dat me daarbij helpt zonder de kurk te openen en wijn te verspillen. De Fast Pour naalden en schroefdopaccessoires zijn ook van groot belang om vele soorten wijn te kunnen proeven. We zorgen er thuis altijd voor dat we genoeg Argon-gascapsules bij de hand hebben.

Als de gelegenheid zich aandient om een hele fles te openen, gebruik ik het liefste de flesopener met dubbel scharnier van Pulltap of de Durand voor oudere flessen met een poreuzere kurk. De vintagenaald van Coravin werkt uitzonderlijk goed bij oudere wijn; dit is een accessoire dat we regelmatig gebruiken bij Wine Bar George en werkt thuis ook geweldig voor je eigen wijnbar.

Je koelkast is een handig middel als je van wijn wilt genieten op een goede temperatuur. Neem je witte wijn 10 minuten voor het serveren uit de koelkast en leg je rode wijn 10 minuten voordat je hem wilt drinken in de koelkast. Daardoor kan de wijn de juiste temperatuur aannemen om hem te proeven.

Een wijnglas van George Miliotes, gevuld met witte wijn, met wijnflessen op de achtergrond.

Wijnen

Vandaag de dag zijn er vele plaatsen waar je wijn kunt kopen; online, in de supermarkt en bij speciale verkopers. Voor de beste ervaring word je gewoon terugkerend klant van je lokale wijnzaak. Deze winkels kunnen je de juiste richting wijzen op basis van je voorkeuren en je budget en kunnen je interessante wijnen voorstellen. Ongeacht je budget en kennis, zijn wijnwinkels een geweldige plaats om de wijnbar bij jou thuis van lekkere wijnen te voorzien.

Zodra het veilig is om terug te keren naar de wijnbar in de stad, kun je daar natuurlijk ook heerlijke wijnen kiezen. Bij Wine Bar George serveren we 140 wijnen per glas, fles en ounce. Met de Coravin kunnen we, als je dineert bij Wine Bar George, 's werelds lekkerste wijnen per ounce schenken voor een ultieme wijnproeverij zodat je echt eindeloze mogelijkheden krijgt door te combineren.

Als je het goede glaswerk aanschaft, investeert in goede middelen en lokale wijn koopt, dan krijg je thuis de ultieme wijnbar. Door enkele simpele veranderingen door te voeren, kun je jouw wijnervaring thuis enorm verbeteren. Proost!