Meerdere prototypes van Coravin op wijnflessen.

Verkennen

Technologie

Duik dieper in de innovatieve technologie en wetenschap die Coravin tot leven heeft gebracht.


Coravin is het ultieme wijnbewaarsysteem

In tegenstelling tot andere wijnbewaarsystemen, waarbij alleen de oxidatie van je wijn wordt vertraagd, is het Coravin-wijnbewaarsysteem ontworpen om wijn uit te schenken zonder de kurk te verwijderen zodat je wijn altijd smaakt alsof de fles pas net is geopend - zelfs al is het jaren later.

Pouring red wine with the Model Eleven Wine Preservation System in a holiday setting

De naald vormt het pronkstuk van de technologie van Coravin.

De Coravin-naald, doorboort kurk eenvoudig zonder het materiaal van de kurk te verplaatsen. Zodra de naald is verwijderd, veert de kurk simpelweg terug naar haar normale vorm. Terwijl wijn door de naald wordt geëxtraheerd, wordt het vervangen door puur Argon-gas waardoor
zuurstof nooit de overige wijn zal bereiken. Daardoor blijft de wijn net zo vers als op de dag dat het gebotteld werd.Persoon aan tafel die een borrelplank en wijn neerzet en een Coravin-schroefdop op een wijnfles schroeft.

Met Coravin-schroefdoppen bewaar je ook wijn met een schroefdop.

Verleng de levensduur van wijn met een schroefdop tot wel drie maanden met de siliconen schroefdoppen van Coravin. Dit speciaal ontworpen accessoire vervangt de originele schroefdopsluiting en is van een siliconen voering voorzien die tot vijftig keer door de Coravin-naald kan worden doorboord voordat de naald moet worden vervangen.

Een nieuwe manier om wijn te schenken

Insteken

Positioneer de SmartClamps™ boven de hals van de fles en duw stevig, in één soepele beweging over de hals van de fles.


Kantelen & Schenken

Kantel de fles met de tuit boven het glas. Duw kort tegen de hendel, laat los en schenk uit.

Een close-up van een vrouw die rode wijn in een glas schenkt met een Coravin-wijnbewaarsysteem.

Hoe gebruik je Coravin

Gebruiksduur capsule

Met elke capsule kunt u tot 15 glazen van 150 ml wijn schenken met Timeless Systemen of 20 glazen van 150 ml met Pivot™ Systemen.

Gemiddelde schenksnelheid

Gemiddeld schenk je met een standaardnaald 150 ml in 25 tot 29 seconden.

Niet gecentreerde naald

De naald in het Coravin-systeem bevindt zich opzettelijk niet in het midden, zodat de naald elke keer op een andere plaats in de kurk wordt gestoken.


Wijnbewaarsystemen vergelijken

Andere wijnbewaarproducten vertragen de oxidatie van je wijn alleen. Met het Coravin wijnbewaarsysteem smaakt elk glas dat je uitschenkt net zo goed als het eerste, of het nu weken, maanden of zelfs jaren later is.


Hoe lang kan ik mijn wijn bewaren?

Tekening met de lengte van het wijnbewaarsysteem van Coravin in vergelijking met andere opties.

De geschiedenis van Coravin

Greg Lambrecht, mede-oprichter van Coravin die gereedschap gebruikt om te bouwen.

De geschiedenis van Coravin

A man working with tools to build in a shop setting.

Greg Lambrecht brengt zijn passie voor wijn naar zijn werkplaats.

Greg Lambrecht, de oprichter en uitvinder van Coravin, combineerde zijn kennis van medische naalden met zijn passie voor wijn om een uniek wijnbewaarsysteem te ontwikkelen waardoor hij wijn kon uitschenken zonder de kurk te verwijderen. Eind jaren 90 bracht hij zijn expertise in het creëren van ultrazachte en uitzonderlijk nauwkeurige naalden voor het toedienen van pediatrische chemotherapie naar zijn thuiswerkplaats, waar hij begon te werken aan een apparaat dat de manier waarop hij wijn dronk compleet zou veranderen.

Meerdere prototypes van Coravin op wijnflessen.

Het eerste product van Coravin komt tot leven.

Toen de vrouw van Greg in verwachting was van hun eerste kind, had hij tijdelijk geen metgezel om samen een glaasje mee te drinken. Nu moest hij zelf een hele fles leeg drinken zodra hij hem had geopend of hij moest de wijn weggooien als hij niet meer lekker was, maar wat hij eigenlijk wilde was gewoon het perfecte glas wijn. Vastbesloten om een oplossing te vinden, zette Greg zijn dubbele graad - behaald aan MIT - aan het werk om een apparaat te ontwerpen en er een prototype van te maken waardoor hij wijn per glas kon schenken. Het duurde vervolgens meer dan acht jaar voordat hij het eerste Coravin-wijnbewaarsysteem lanceerde: Model C1000.

Een man die buiten rode wijn in een glas schenkt met een Coravin-wijnbewaarsysteem.

Coravin 3-jarige blinde proeverij

Man drinking wine outside.

Wijnprofessionals en wijnliefhebbers van over de hele wereld gebruiken de producten van Coravin.

In de jaren voorafgaand aan het testen, werkte Greg samen met wijnmakers en andere experts uit de wijnindustrie om hun wijn blind te proeven met zijn apparaat. Ze testten flessen die al 3 maanden, 6 maanden, een jaar en drie jaar eerder gebruikt waren met het apparaat en vergeleken het met ongebruikte flessen van dezelfde wijn. Hij bleef Coravin-systemen over de hele wereld testen en testte zelfs een fles van 14 jaar oud, die hij met een van zijn eerste prototypes had gebruikt. Tijdens elke blinde proefsessie was het resultaat duidelijk: wijn die was gebruikt met het Coravin-wijnbewaarsysteem bleef net zo vers als de dag waarop het gebotteld werd, zelfs jaren later nog. Vandaag de dag genieten wijnprofessionals en wijnliefhebbers van over de hele wereld van wijn per glas met de Coravin-wijnbewaarsystemen.

Awards

2018 CES Award Honoree

Coravin werd voor haar wijnbewaarsysteem bekroond met de 2018 CES Innovation Award in de categorie Tech for a Better World tijdens de CES Unveiled in New York.

2019 Red Dot Award for Product Design

Coravin ontving de Red Dot Award for Product Design in 2019 voor haar Model Eleven, het eerste automatische en gekoppelde wijnbewaarsysteem. De Red Dot award is een van de grootste productontwerpwedstrijden ter wereld.

Model Three Coravin, Model Six Candy Apple Red Coravin, Model Eleven Coravin-wijnbewaarsysteem.

Welke Coravin-systeem past bij jou?

Met alle Coravin-wijnbewaarsystemen kun je de wijn waar je van houdt, bewaren. Ontdek het Coravin-systeem dat bij je lifestyle past.

Vergelijkingstabel, Welke Coravin-systeem past bij jou?