Op 17 april vieren we Malbec Werelddag. Malbec, een druif die uit Frankrijk komt, maar meestal wordt gekweekt in Argentinië-met name Mendoza, San Juan, Lo Rioja, Catamarca-staat bekend om zijn volle lichaam en medium-lage zuurgraad. In tegenstelling tot Cabernet heeft Malbec geen lange afwerking en combineert het goed met slanker vlees, lamsvlees, wilde rijst en champignons en zelfs sterke blauwe kaas.
Oorsprong van Malbec Werelddag
Argentinië wordt vaak geprezen omdat hij Malbec heeft gered. Op deze dag in 1853 introduceerde de Franse agronoom Michel A. Pouget Malbec in Argentinië via de eerste agrarische school van het land. Het team daar wilde Franse Malbec -druiven aanpassen aan het klimaat en de bodem van Mendoza. Malbec Werelddag Op 17 april dient als een symbool van de transformatie van de wijnindustrie van Argentinië en markeert het startpunt voor de ontwikkeling van Malbec in de regio.
Tegenwoordig wordt meer dan 75% van alle Malbec -druiven geteeld in Argentinië die bedraagt aan meer dan 112.000 hectare aan Malbec -wijnstokken die in Argentinië zijn geplant. Voor schaal is dit ongeveer 8 keer zo groot als Manhattan. In 2020 exporteerden die wijnhuizen bijna 130 miljoen liter Malbec die - gek! - is voldoende om meer dan 65 Olympische zwembaden te vullen.
Malbec -smaken
Wanneer je nippen aan Malbec, zul je gewaagde fruitsmaak en een chocoladeachtige afwerking opmerken. Bij het proeven van Malbec, kunt u opmerken dat het zacht mondgevoel is en smaken zoals Rood Plum, bramen, vanille, zoete tabak en cacao. Die laatste drie smaken - vanille, tabak en chocolade - komen uit het eiken verouderingsproces. Hun vrijmoedigheid hangt af van de hoeveelheid tijd die ze in eiken doorbrengen. Meer betaalbare Malbec ($ 10-20) krijgt misschien slechts 4-6 maanden in eiken, terwijl Malbec van de bovenste plank ($ 50+) maar liefst 18-20 maanden in eiken krijgt. Het maakt niet uit de eiken-rijpen Tijd, elk glas Malbec is zeker glad en fruitig.
Schenken Een glas van elke Malbec en je zult ook een heldere magenta -rand, medium tannine, een ondoorzichtige paarse kleur en aroma's van opmerken Rood fruit.
Snelle feiten over Malbec
Malbec is een zeer betaalbare wijn. Als je het gewoon uitprobeert voor smaak, kun je een Malbec van goede kwaliteit vinden voor ongeveer $ 15. Verwacht voor een hogere reserva of fles van een producent van hoge kwaliteit $ 20-50 uit te geven. Deze hogere prijspunten weerspiegelen verlengd rijpen Dat brengt rijke chocoladeachtige smaken naar voren en een meer fluwelen textuur. Verwacht voor een uitzonderlijke Malbec meer dan $ 50 uit te geven.
Wat betreft de portemperatuur, kan Malbec het beste worden geserveerd bij kamertemperatuur (60-68 ° F) en zou het goed openen met een decant van 30 minuten of Schenken van jouw Coravin Aerator.
Niet alle wijn is bedoeld leeftijd. Wat Malbec betreft, je kunt het elk jaar een beetje kelder maken voor 5-10 jaar Coravin Wijnconservatiesystemen. Gebruik bij het serveren een van onze Rood of universele wijnglazen.
Malbec voedselcombinaties
Malbec past goed bij een reeks vlees, sterke kazen en aardse kruiden en kruiden. Hier zijn enkele maaltijdingrediënten die we aanbevelen:
-
Vlees: biefstuk, kalkoen, varkensvlees, lam
-
Kaas: blauwe kaas, cheddar, manchego, asiago
-
Groenten: Paddestoel, geroosterde paprika, aardappel, aubergale, pompoen, gebakken spinazie
-
Kruiden, kruiden en sauzen: salie, rozemarijn, komijn, peper, sjalot, Cajun Spice, BBQ, molsaus
Op zoek naar manieren om deze allemaal samen te binden? Als het gaat om combineren met Malbec, denk aan salades, barbecue, Latijnse gerechten en hartelijke gerechten. Hier zijn enkele van onze favoriete Malbec -voedselcombinaties:
-
Lam en Veggie Kabobs
-
Klassieke cheeseburgers
-
BBQ varkensribben
-
Rundvlees empanadas
-
Bolognese (linzen of rundvlees)
-
Steak fajitas
Kwijlen al? We willen zien op welke Malbec je nipt. Deel uw wijndrinkervaringen met ons op de sociale, @Coravin.