ONZE WAARDEN

Onze filosofie is simpel:
we bestaan om de wijnconsumptie in de wereld revolutionair te veranderen.
We steken onze talenten en energie in de ontwikkeling van hoogwaardige producten
en diensten om de manier waarop wijn wordt geserveerd, geproefd en gewaardeerd te veranderen.
Elk van onze ambities is gebaseerd op fundamentele waarden
die door al onze teams worden gedeeld.

REVOLUTIE


Bied wijnliefhebbers de mogelijkheid anders van wijn te genieten, hun kennis te verrijken en deze met hun familie en vrienden te delen.

PASSIE


Coravin is ontstaan door de combinatie van passie voor wijn en een liefde voor nieuwe technologieën. Greg Lambrecht, een man met een achtergrond in de natuurkunde, werktuigbouwkunde, kernenergie en medische hulpmiddelen vond het Coravin-systeem uit om de wijnen van zijn keuze te kunnen proeven wanneer hij dat wilde.

VISIE


Biedt wijnliefhebbers de mogelijkheid anders van wijn te genieten, hun kennis te verrijken en deze met hun familie en vrienden te delen.

UITMUNTENDHEID


Coravin maakt voor zijn capsules met argongas gebruik van een gepatenteerde technologie. Dit unieke systeem garandeert de hoge kwaliteit van het product.

HET TEAM

Greg Lambrecht

oprichter en Board Member

Greg Lambrecht

oprichter en Board Member

Greg Lambrecht is uitvinder, oprichter en Board Member van Coravin™. Daarnaast is hij de oprichter en Executive Director van Intrinsic Therapeutics, Inc, een met durfkapitaal gefinancierd bedrijf in medische apparatuur voor mensen met ruggenmergletsel. Verder is Greg oprichter en Board Member van Viacor, Inc., een start-up in medische apparatuur gevestigd in de omgeving van Boston. In het verleden was Greg Vice President of Product Development & Marketing bij Stryker, een internationaal bedrijf in orthopedische implantaten, waar hij de ontwikkeling en lancering van diverse succesvolle orthopedische implantaten heeft geleid. Daarnaast bekleedde Greg verschillende managementposities binnen de Medical Technology Group van Pfizer, waar hij een baanbrekende methode voor het bedenken en ontwikkelen van nieuwe technologieën heeft geleid en geïmplementeerd. Greg heeft een Master of Science in Mechanical Engineering en een Bachelor of Science in Nuclear Engineering van het Massachusetts Institute of Technology. Hij heeft diverse patenten op het gebied van gynaecologie, algemene chirurgie, cardiologie en orthopedie.

Josh Makower

mede-oprichter en Board Member

Josh Makower

mede-oprichter en Board Member

Na meer dan 20 jaar nauwe samenwerking met Greg Lambrecht, lag er voor Josh een natuurlijke kans om mee te helpen Coravin in de markt te zetten. Hij is oprichter en Chief Executive Officer van ExploraMed Development, LLC., is als Consulting Professor of Medicine verbonden aan Stanford University Medical School en is mede-oprichter van het Biodesign Innovation Program van Stanford. Josh heeft zes bedrijven in medische apparatuur opgericht via de ExploraMed Incubator en bezit meer dan 100 patenten op het gebied van cardiologie, KNO-heelkunde, algemene chirurgie, afgifte van geneesmiddelen, orthopedie en urologie. Josh heeft een MBA van Columbia University, een MD van de New York University School of Medicine en een Bachelor of Science in Mechanical Engineering van het Massachusetts Institute of Technology. Verder is hij een Venture Partner van NEA en Chairman van ExploraMed, NeoTract en Moximed en van de Board of Directors van Intrinsic Therapeutics en Ceterix.

Frédéric Levy

CEO en Board Member

Frédéric Levy

CEO en Board Member

Frédéric Levy versterkt het team van Coravin na meer dan 20 jaar gewerkt te hebben voor Nestlé’s Nespresso Group. In zijn meest recente functie als President van Nespresso USA, bouwde hij belangrijke groothandelsrelaties op met grote winkelketens als Williams-Sonoma, Sur la Table, Bloomingdale’s en Macy’s. Hij hielp ook bij het bepalen van de strategische merkstrategie en positionering van Nespresso in de Verenigde Staten, waaronder de ontwikkeling van de allereerste Amerikaanse mediacampagne in 2010 en de lancering van de eerste winkellocaties van Nespresso Boutique Bar. Daarvoor leidde Frédéric de internationale ontwikkeling op het gebied van e-commerce voor Nespresso in Europa, Australië en Azië, waar hij verantwoordelijk was voor de uitrol en ontwikkeling van Nespresso.com en als toezichthouder op de directie.

Jérôme Chevalier

Board member

Jérôme Chevalier

Board member

Jerome Chevalier leidt Quadrille Capital, een investeringsbedrijf gevestigd in Parijs, dat de laatste financieringsronde voor Coravin heeft geleid voorafgaande aan de lancering in Europa. Quadrille Capital investeert wereldwijd in technologiebedrijven en -fondsen en heeft al eerder twee investeringen gedaan met Greg Lambrecht en Josh Makower, de twee oprichters van Coravin. Jerome heeft meer dan 100 private equity-transacties uitgevoerd met Quadrille Capital en daarvoor met Quilvest, een Europees familiekantoor dat 18 miljard euro in beheer heeft. Hij heeft in het verleden gewerkt bij Lazard, dat sinds jaar en dag diensten verleent op het gebied van technologie, internet, gezondheidszorg en energie. Jerome is Board Member van Coravin en Chateau Haut-Bailly, een Pessac Leognan Grand Cru Classé. Hij is afgestudeerd aan de ESSEC (Ecole Supérieure des Sciences Economiques et Commerciales) in Parijs.

Rob Beck

Chief Financial Officer

Rob Beck

Chief Financial Officer

Rob heeft een sterke achtergrond in de financiële planning en analyse en is een ervaren leider op het gebied van global corporate finance. Hij leidt alle financiële activiteiten en relaties van het bedrijf wereldwijd, waaronder interne accountants- en administratieve functies. Hij begon zijn carrière als auditor bij Arthur Andersen en bekleedde verschillende functies binnen het financieel management van Keane, Inc. Voordat hij bij Coravin kwam, was Rob drie jaar de VP & CFO binnen de Home Robots Division (HRD) van iRobot en vervolgens de Senior Vice President, eveneens bij het bedrijf iRobot. Hij is afgestudeerd aan Merrimack College.

Calli Prendergast

Vice President of IT en Controller

Calli Prendergast

Vice President of IT en Controller

Als accounting- en IT-professional met meer dan 25 jaar ervaring is ze een expert op het gebied van implementatie en beheer van bedrijfssystemen voor start-ups, waarmee zij hen in staat stelt zich volledig te kunnen focussen op snelle groei. Hiervoor heeft Calli bijna 15 jaar bij Keurig gewerkt, het bedrijf waar ze sinds de vroegste start-upfase bij betrokken was en dat ze heeft zien uitgroeien tot een iconisch wereldmerk. Ze is afgestudeerd aan Parks College.

Mike Rider

Vice President Engineering and Operations

Mike Rider

Vice President Engineering and Operations

Product Development Executive met meer dan 20 jaar ervaring als leidinggevende op het gebied van ontwikkeling van nieuwe producten, productie en operations voor wereldwijde markten. Hiervoor was Mike VP of Business Development bij iRobot's Home Business-afdeling. Daarnaast heeft hij bij Polaroid verschillende leidinggevende posities bekleed op het gebied van productontwikkeling. Mike is afgestudeerd aan de Universiteit van Lowell en heeft een MBA van het Worcester Polytechnic Institute.

Maarten Dekker

Vice President en General Manager Coravin Europe BV.

Maarten Dekker

Vice President en General Manager Coravin Europe BV.

Hij geeft leiding aan het Europese team vanuit de basis in Amsterdam. Hij is Sales and Management Executive met bijna 20 jaar ervaring op het gebied van accountmanagement en verkoop in zowel Europa als in Noord-Amerika. Hiervoor had Maarten verschillende functies bij Nestlé Nespresso SA, waar hij verantwoordelijk was voor de wereldwijde implementatie van Nespresso’s Business to Business-strategie (B2B-strategie). Voor hij bij Coravin in dienst trad, was Maarten VP B2B North America bij Nespresso USA Inc. Maarten studeerde aan de Hotel Management School Maastricht en behaalde een bachelor in Financial Economic Management en Marketing Management.